A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai májusban elején színes programokon vettek részt, amelyeken az érdeklődők gazdagíthatták természetvédelmi ismereteiket és megtudhattak új információkat az Év emlősének választott törpeegérről és az Év vadvirágának választott agárkosborról.

Először a MartonKult elnevezésű rendezvényt látogatták meg kollágáink május 7-én. A Martonvásári Kulturális Napok során ismeretterjesztő előadás során mutatták be a Vadonleső Programot és a Társaság sokrétű szemléletformáló tevékenységét. Természetfilm vetítéssel, számos természetvédelmi kiadvánnyal, különböző interaktív játékkal és kvízekkel foglalkoztatták a látogatókat, emellett az Év emlősének választott törpeegeret és az Év vadvirágának választott agárkosbort is népszerűsítették.

Nem sokkal később a madarak és fák napja elnevezésű rendezvényen voltak, május 13-án a Herman Ottó Konferencia Központban. A rendezvényen kisiskolás csoportok különböző állomásokon tesztelhették környezet- és természetismereti tudásukat: komposztálással kapcsolatos, termés- és levélfelismerő játékokban, nyompárosítóban, törpeegér- és agárkosbor kvízben vettek részt, emellett óriáspuzzle és hermelin formakirakó is várta a legkisebbeket. A növényvilág iránt érdeklődők testközelből ismerkedhettek meg a rovaremésztő („hűsevő”) növényekkel és tanulmányozhatták a rovarok elejtését végző különböző növényi csapdatípusokat.

Végül az Év Fajai Fesztivál keretében is bemutatkoztak az érdeklődőknek május 14-én a Jókai kertben. A rendezvényen a 2022-es év fajai mutatkoztak be, ahol a Herman Ottó Inézet Nonprofit Kft. munkatársai az Év emlőse: a törpeegér és az Év vadvirága: az agárkosbor bemutatását és népszerűsítését végezték különböző ismeretterjesztő kiadványokkal és játékokkal. A rendezvényen a nagyobbakat törpeegér kvízzel, agárkosbor keresztrejtvénnyel, a kisebbeket pedig színezőkkel és törpeegér labirintussal várták. Standukon az érdeklődők kézbe vehették a törpeegér művészien elkészített ökölnyi fészkét, az agárkosbor kirakóban pedig hazánk egyik legszebb orchidea fajának képet kellett apró darabokból összeilleszteniük.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

 

 

Fotók:

Cikk megosztása