A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkavállalói ismét gyűjtést szerveztek a kárpátaljai menekültek megsegítésére. Az összegyűlt adományokat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet budafoki központjában adta át munkatársai nevében Bozzay Péter ügyvezető.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet folyamatos segítséget nyújt az Ukrajnában dúló háború elől menekülőknek, akik kénytelenek voltak mindenüket hátrahagyni, emellett átfogó segélyprogramot indított a háború hatásai miatt nélkülözők támogatására.

Ebben a munkában kívánt segítséget nyújtani a segélyszervezetnek a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkavállalói közössége: játékadományokkal járultak hozzá a menekültek megsegítéséhez. A mostani gyűjtésből a segélyszervezet Baross utcai központjában lakó menekülteknek juttatják el a felajánlásokat.

Ez év áprilisában már folytatott a Társaság ilyen irányú tevékenységet, valamint júliusban a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Természetmegőrzési és Ökológiai Osztályának munkatársai részvételével valamint egy, az ukrán nyelvet nagyon jól beszélő kollégájának részvételével egy nagyon sikeres természetismereti játékos foglalkozást bonyolítottak le Kastélyosdombón a menekült gyermekeknek.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása