A civil állatvédő szervezeteket támogató pályázatot kiemelt figyelem övezte, 205 pályázati kérelem érkezett be. A pályázati felhívásban rögzített feltételek mentén a pályázat benyújtásának lehetősége a mai napon lezárult.

Magyarország Kormánya támogatja a civil állatvédő szervezetek emberfeletti munkáját. Ennek elismeréseként 2022 májusában egy 500 millió forint keretösszegű pályázati lehetőséget jelentett be Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. Az Agrárminisztérium a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-t jelölte ki a pályázat lebonyolítására.

A pályázat célja, hogy fokozza az állami fellépés hatékonyságát a fennálló állatvédelmet érintő nehézségek orvoslásában; úgymint a kóbor állatok magas számának csökkentésében, illetve az állat- és közegészségügyi problémák megoldásában.

A támogatást elnyert civil állatvédő szervezetek a forrást a támogatói okiratban megjelölt időszakban felmerülő működési költségre, ivartalanításra és állategészségügyi szolgáltatásra, illetve férőhely bővítésének finanszírozására használhatják fel.

A pályázattal kapcsolatos bővebb információ az allatvedelem.hoi.hu felületen érhető el.

Forrás: Igazságügyi Minisztérium, OS

Cikk megosztása