EU ökocímkét nyertek a Lucart Kft. termékei
A Lucart Kft. 2018. február 14-én pályázatot nyújtott be a Lucart Eco háztartás- és egészség higiéniai termékcsalád termékeinek „EU Ecolabel” minősítésére és a logó használati jogának elnyerésére.
A benyújtott pályázat értékelése az EU Bizottságának 2009/568/EK számú, az egészségügyi és háztartási papírtermékekre vonatkozó közösségi ökocímke odaítélésével kapcsolatos ökológiai kritériumok meghatározásáról szóló határozatában foglaltak szerint történt meg.Kép forrása: www.lucartprofessional.com
A benyújtott dokumentumok alapján elkészült szakértői vélemény megállapította, hogy a papírtermékek megfelelnek az uniós feltételrendszer kritériumainak.
Dr. Nagy István agrárminiszter 2018. július 20-án írta alá a pályázat elfogadásáról szóló dokumentumot, amelynek aláírási dátuma a Lucart Kft. ökocímke használati szerződésének kezdeti időpontja is egyben.
A sikeres pályázat regisztrációs száma HU/004/001, a védjegyhasználati szerződés 2018. december 31-ig, a feltételrendszer lejáratának dátumáig érvényes.
A tanúsítványt a Lucart Kft. ünnepélyes keretek közt vette át a 2018. szeptember 19-én tartott nyergesújfalui gyáravató ünnepségén.