Az 2009. november 20-ra tervezett CARBON BLUE 2009 Karbonpiaci expo és konferencia, amely a Gödöllő Szent István Egyetemen kerül megrendezésre.

Meghívott előadóként a nemzetközi karbonpiac, illetve multinacionális cégek csúcsmenedzserei mondják el számunkra, melyek a karbon menedzsment mindennapi gyakorlati kihívásai. A rendezvény egyik fontos célkitűzése, hogy a panelbeszélgetések függvényében, megfogalmazhassuk azokat hazai szempontokat a decemberi Koppenhágai csúcsra, amely révén a hazai érdekeinket is érvényesíteni tudjuk! A Magyar AAU-s vagyon felhasználása ne legyen csak egy feltételes opció, hanem a projektalapú értékesítés révén, a CO2 csökkentő tevékenységek pénzügyi feltételeit valóban javíthassa.

A konferencia keretén belül a következő események bejelentésére kerül sor:
• A BÉT Karbon Szekció létrehozásának bejelentése, a tőzsdei termékek bemutatása
• Az első Bioenergia Karbon Alap megnyitása, amely várja az alaphoz csatlakozó pénzügyi befektetőket, valamint projektszervezőket (a rendszeren belül a CO2 bevételek elszámolása automatikus lesz)
• Átadásra kerül a Szent István Egyetem FlexiCar E85-ös Carbon Benzinkútja, amely CO2 elszámolás révén, a legolcsóbb üzemanyagot kínálja a hazai piacon.
 

A CARBON BLUE 2009 karbonpiaci expo és konferencia társrendezvénye a „BC Carbon Roundtabe Hungary” szakmai ifjúsági rendezvény, mely 2009. november 6-án Budapesten, a Brit Nagykövetség védnöksége alatt kerül megrendezés. A Kerekasztal célja, annak megvitatása, hogy akar-e klímatudatos gazdaságot működtetni a 30 év alatti korosztály az elkövetkező 20 évben.

 

Cikk megosztása