2009. szeptember 16-17- én adott otthont Magyarország az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (EVH) soros szemináriumának. A rendezvényen 26 tagország Nemzeti Vidéki Hálózatainak képviselői, illetve az EVH Tájékoztatási Központ munkatársai vettek részt.
A Hálózatok képviselőit Pásztohy András, az MNVH főtitkára köszöntötte, és bemutatta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szerkezetét, eddigi lépéseit.
Az operatív egyeztetés a kommunikációs- és a technikai jellegű megoldások témaköre mentén haladt, rávilágítva a Nemzeti Vidéki Hálózatok – mint az Európai Unió egyik közös eszköze – azonos kihívásaira.
A rendezvény időpontjának kiválasztásakor fontosnak tartottuk, hogy a hivatalos, szakmai munkát követően egyúttal tereplátogatás formájában is meg tudjunk mutatni néhány kiemelkedő vidéki fejlesztést/ programot; emellett, hogy a Magyar Vidék Napja rendezvényen is részt tudjanak venni a hazánkba érkező külföldi vendégek. Utóbbi rendezvényen az EVH Tájékoztatási Központja is megjelent kiállítóként.
A rendezvény által minden résztvevő megismerhette Magyarország egy kis részletét, a program sikerét jelzi, hogy a résztvevők-, a Központ és az Európai Bizottságtól is elismerő szavakat kaptunk.

PROGRAM

Nemzeti Vidéki Hálózatok (NVH) – 6. találkozó, 2009. szeptember 16-17 és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat programjai

A Nemzeti Vidéki Hálózatok hivatalos szemináriumai

2009. Szeptember 16. EVH ülés Vajdahunyad vára, Budapest- Városliget

2009. Szeptember 17.
8.45 – 12.00 Technikai műhelymunkák: Az EVH/ Tájékoztatási Központ honlap alapú eszközeinek használata Vajdahunyad vára, Budapest- Városliget

Választható program, az MNVH szervezésében

2009. szeptember 17.
Az NVH ülés után indulás a tereplátogatásra:

12.15 – 22.00 A Nemzeti Vidéki Hálózatok képviselőinek tanulmányútja Dél- Mátraalján, különböző vidékfejlesztési projektek bemutatása, ebéd, farmlátogatás, helyi termékek, borkóstolás és vacsora.

2009. szeptember 18. Magyar Vidék Napja: Vajdahunyad vára, Budapest- Városliget

 

Cikk megosztása