Május 15-ig lehet kérvényezni a földalapú támogatásokat, de eddig csak a gazdálkodók harmada igényelte azt. Igaz, hosszú napokig nem működött az igénylést lehetővé tevő számítógépes rendszer.
 

Eddig a gazdálkodóknak csak mintegy a harmada nyújtotta be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) az egységes területalapú támogatási kérelmét, pedig a kérelmek benyújtási határideje május közepén lejár.
 

Az egységes területalapú támogatási kérelem elektronikus benyújtását mintegy 200 ezer gazdálkodótól várják az MVH-nál. Ezért a hivatal arra kéri az érintetteket, hogy minél előbb keressék fel a falugazdászokat vagy az agrárkamarai tanácsadókat, ha segítségre van szükségük. Ők hétvégén is várják azokat, akiknek csak ez az időszak felel meg a kérelmük összeállítására - közölte az MTI-vel Soproni Horváth Lajos, az MVH sajtófőnöke.

A kérelmeket május 15-ig lehet benyújtani. Az MVH felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy az uniós döntéshozók a határidő betartását szigorúan veszik, és aki ezt nem tartja be, azt az MVH szankcionálja.

Ebben az évben az előzetes számítások szerint a gazdálkodók egy hektárra vetítve 43 ezer forint támogatásra számíthatnak a tavalyi valamivel több, mint 42 ezer forinttal szemben.
 

Cikk megosztása