A Premium Gasztro Kft. a Premium Hungaricum Egyesület vezetésével karöltve kibővítette az eddig elsősorban gasztronómiai ellátó profillal működő – Budapest XXII. kerületében levő – logisztikai központját, mely március elsejétől webes felületen is lehetővé teszi a magyar termékek eljutását a gyártótól, termelőtől a kereskedőig.

A kereskedőház központ raktározási és árukiszállítási lehetőséggel rendelkezik, a webáruházat ennek a támogatására hozták létre, de természetesen hagyományos módon (levélben, telefonon), ezután is lehet rendelni és információt kérni mind az árukról, mind a beszállítókról – mondta el Kádár Imre, az egyesület elnöke. A raktárbázis a magyar árut termelő és előállító vállalkozások termékeit forgalmazza: első körben a nagyvásárlókat (közületeket, boltokat, kereskedőket) szolgálja ki, de rövid időn belül a lakosságot is
Egy működő gasztronómiai ellátó vállalkozás bővítéséről van tehát szó, mely idén kereskedelmi és beszállítói hátterét is bővíti. A beszállítóktól csak magyar terméket vesznek át, a gyártókkal élő a kapcsolatrendszert építenek ki.

Amiért szükség van rá
Kádár Imre kifejti, hogy a magyar termékeket termelők és a gyártók védelmében nagy szükség van egy olyan rendszer kiépítésére, ahol nem lépéshátrányból indulnak a külföldiekkel szemben. A kereskedelem java része áttevődött a multi¬nacionális áruházláncokhoz. E vál¬lalatokhoz történő beszállítás olyan pluszköltséget jelent a termelőnek és a gyártónak, amit kevesen tudnak megfizetni. A törekvése az, hogy fix és kiszámítható árak legyenek és állandó kiemelkedő minőséget nyújtsanak. Sok ezer kiskereskedő tönkrement, a még talponállók életben maradásuk érdekében keresik a lehetőséget a profiljuk átalakítására, bővítésére.
A vásárlói oldalon nő az érdeklődés a magyar áruk iránt, amik az ismeretlen eredetű külföldi termékeket gyakran minőségben is felülmúlják.
Ha lerövidül az út a termelőtől a fogyasztóig, akkor árban mindenképpen versenyképesek lehetnek.
Az egyesület elnöke elmondja, hogy javasolni fogják az áruházláncoknak, hogy közösen Prémium – Hungaricum sarkokat rendezzenek be, ahol a vá­sárlók egy helyen találkozhatnak a kiváló magyar termékekkel. Azt szeretnék, ha kezdeményezésük egyben országimázs tényező is lenne

PREMIUM HUNGARICUM EGYESÜLET
A Premium Hungaricum Egyesület 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja és segítse a Kárpát-medence mindazon kis- és középméretű élelmiszer-ipari és kapcsolódó vállalkozásait, amelyek a magyar gasztronómiai-kulturális hagyományban gyökerezve egyedülálló minőséget állítanak elő.
A hungaricum olyan terméket jelent, amely jellegzetesen magán hordoz egyedülállóan helyi, tájjellegű tulajdonságokat, de olyan újonnan kifejlesztett termékeket is, amelyek nemzetközi összehasonlításban is figyelemre méltóak. A határainkon kívül előállított, a magyar hagyományokhoz szorosan kötődő termékeket is segítik. Célkitűzésük, hogy az Európai Unió, valamint a tágabb nemzetközi közösség számára egy olyan egységes magyar kulturális és gasztronómiai hagyományt mutassanak be, amelynek éppúgy része a Tokaji Aszú, mint a székelyföldi erdei áfonyából készített lekvár.
webcímünk: www.premiumhungaricumkereskedohaz.hu

Cikk megosztása