Az egészséges fogyasztói ellátás érdekében, termelői tejbolt nyílt Szendrei László gazdálkodó minőségi termékeivel ma délelőtt, a Kertész Úton. Az eseményen köszöntőt mondott Habis László polgármester és Jakab István a MAGOSZ elnöke.

Szendrei László maklári gazdálkodó, 30 állatból álló tehenészetében termel tejet, és az általa előállított termékek számára nyitotta meg tejboltját a Kertész úton. Elképzeléséhez támogatást kapott a Polgármesteri Hívataltól és a MAGOSZ-tól.
Habis László polgármester, köszöntőjében különleges alkalomnak nevezte a helyi termelő, minőségi termékekkel ellátott üzletének megnyitását és kiemelte a kezdeményezés szakmai tartalmát. Nagy jelentőségűnek nevezte azt, hogy minőségi termékek, helyi specialitások, helyben találjanak fogyasztóra, ami jó példával szolgálhat a vállalkozásoknak.
A polgármester a fogyasztói szemléletváltás szükségességéről beszélt, melyben fontos tényező a minőség.
Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) elnöke hangsúlyozta, hogy az itt újszerű kezdeményezés, a világ más részein nem egyedi jelenség, hiszen a termelőket sok helyen feltüntetik. A MAGOSZ elnök üdvözölte a kezdeményezést, amelynek célja, hogy a megtermelt áru, helyben kerüljön fogyasztásra.
Partnerkapcsolat révén vissza kell szerezni a bizalmat, ebben segíthet, hogy a környék lakói a boltban teljes értékű, egészséges tejet és termékeket tudnak vásárolni.
A Szendrei László családi gazdaságában termelt alapanyagokból készült jó minőségű sajtok megtalálhatók a a budapesti Gundel Étterem étlapján is.
Forrás: EGRI SZÍN

Cikk megosztása