Az államtitkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjénben, egy tanyán tartott tájékoztató rendezvényen elmondta: a támogatási program finanszírozására a kormány az idén másfél milliárd forintot fordít a tavalyi egy milliárddal szemben, 2013-ban pedig mintegy két milliárd forintnyi forrás áll majd a tervek szerint a pályázók rendelkezésre.

Budai Gyula rámutatott: miközben mindenhol megszorítások vannak, és egyre kevesebb a forrás, erre a programra minden évben újabb és újabb százmilliókat tud biztosítani a minisztérium, ami azt jelzi, hogy sikeres a kezdeményezés. Az államtitkár dicsérte a lebonyolításért felelős Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) ezen területen kifejtett munkáját.

A közel száz érdeklődőnek bemutatta a NAKVI működését és új feladatait az Intézet MNVH Hálózati és Projektkoordinációs Igazgatóságának igazgatója. Hiller Márta beszélt a tavalyi Program lebonyolításáról, eredményeiről és tapasztalatairól.

Bodonyi Csaba, Széchenyi és Ybl-díjas vezető építész tervező a bokortanyákról és a lehetséges fejlesztésekről beszélt a szabolcsi településen.

Balogh Attila, a VM stratégiai referense a jogszabályi környezetet és az idei program célterületeinek részleteit, míg Kaszás Veronika, a NAKVI referense az intézet honlapján található elektronikus kitöltőfelülettel kapcsolatos tudnivalókat ismertette.

Forrás: VM, NAKVI

Cikk megosztása