Az FVM VKSZI Vidékfejlesztési Igazgatósága tájékoztatja a tisztelt pályázókat, hogy az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér cím elnyerésére meghirdetett IKSZT 2008/01 és IKSZT 2008/02 kódszámú pályázati felhívásokra beérkezett pályázatok feldolgozása lezajlott, szakmai értékelésük jelenleg is folyik. A címpályázatokról a döntés legkésőbb 2009. február végéig várható.

A szakmailag kapcsolódó pályázatok esetében (pl. Biztos Kezdet Program, Közösségi internet-hozzáférési pontok /KIHOP/ támogatása) a címbirtokosok előnyben részesítésének, többletpontjainak igazolásának módjáról egyeztetés folyik a társtárcákkal. Az elbírálók várhatóan az értékelési folyamatokban az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (ÚMVP IH) által megadott információk alapján számítják be a címbirtokossággal járó többletpontokat, tehát nem a pályázónak kell egyedileg nyilatkoznia a pályázat benyújtása során.

Tájékoztatjuk továbbá az IKSZT-cím jövőbeli birtokosait, hogy az IKSZT beruházási rendelet előreláthatólag 2009. második negyedévében jelenik meg, a kérelmek MVH-hoz történő benyújtási időszaka így 2009 nyarára tolódik.

A cím elnyerésére irányuló lehetséges további pályázati benyújtási időszakot az ÚMVP IH a későbbiek folyamán közleményben határozza meg. Ennek megjelenéséig az FVM VKSZI Vidékfejlesztési Igazgatóságának nem áll módjában pályázatokat befogadni.

Mindezek alapján kérjük a tisztelt pályázók szíves türelmét és megértését!

Cikk megosztása