- Eddig 425 milliárd forint fejlesztési támogatás odaítéléséről döntött az agrártárca az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 1.200 milliárd forintos keretéből - mondta el dr. Forgács Barnabás, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakállamtitkára kormányszóvivői tájékoztatón, pénteken. Hozzátette, hogy az elbírált összegből 100-103 milliárd forintot már kiutaltak a gazdáknak.

Idén mintegy 34 ezer gazda kezdheti meg beruházását, vagy vehet részt szaktanácsadási rendszerben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretén belül. A szakállamtitkár kiemelte: a vidékfejlesztési támogatásokra - mikrovállalkozásokra, turizmusfejlesztésre, falumegújításra, valamint örökségvédelemre- közel 6.000 kérelem érkezett, összesen 120 milliárd forint értékben. A legnagyobb mértékben a mikrovállalkozásokra és turizmusfejlesztésre pályáztak, ezekre 3.500 kérelem érkezett, összesen 70 milliárd forint támogatási kérelem formájában.

A szakállamtitkár közölte: a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a pályázatok elbírálásnál döntését 96 LEADER akciócsoport segítségével hozza meg. Május végéig, június elejéig minden kérelemről határozatot hoz a minisztérium, így akár már a nyáron megkaphatják pénzüket a nyertes ügyfelek.

Cikk megosztása