A Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Önkormányzati Szövetsége a Kazincbarcikai és Miskolci kistérségekhez tartozó 29 önkormányzatot tömörítő, 1994 óta működő kiemelten közhasznú civil szervezet 2009. március 19-én tartotta közgyűlését a Kurityán és Felsőnyárád közötti Deák Pékség és Vendégház rendezvénytermében.

A napirend legfontosabb pontja a szövetség alapszabályának módosítása volt.

Nagy Lajos, a szövetség elnöke elmondta, hogy célul tűzték ki a térségükben található civil szervezetek és vállalkozások bevonását a munkájukba, ezért lehetővé tették ezen szervezetek csatlakozását is.

A Helyi Vidékfejlesztési Irodával és a Kistérségi Koordinációs Hálózat munkatársaival együttműködő térségfejlesztő irodát alakítanak ki, melynek célja a tagok számára pályázatok elkészítése és menedzsmentje.

A szövetség három pályázat benyújtásáról döntött, melyek a Nemzeti Civil Alapprogram keretében a szervezet honlapjának kialakítására, szervezeti működésére és stratégiájának elkészítésére irányulnak.

Nagy Tibor, a szövetség képviselője elnökségi tagja a Borsod-Torna-Gömör LEADER Egyesületnek. Elmondta, az egyesület keretében szoros kapcsolatok kialakítására törekszik szlovák LEADER-csoportokkal is a nemzeti tudat erősítése érdekében.

Forrás: Kazincbarcikai HVI

Cikk megosztása