„Gondolt már arra, hogy milyen lehet az élet egy nyugalmas erdőben vagy a csöndes parasztportán? Gondolt már arra, hogy milyenek lehetnek a vidék ízei, színei, illatai?”

Ezeket a kérdéseket írta plakátjaira Ifj. Muzslai István, majd egy zászló kíséretében, melyet aláirat a 68 település elöljáróival, mindenhol amerre viszi az út 3000 kilométeres belföldi biciklitúráján.

Így képviseli a belföldi turizmus és helyi, kistermelői termékek vásárlásának eszméjét, kitörve a hypermarketek nyomasztó árnyékából.

A fiatalember létrehozott egy honlapot is, ahol a helyi termelők és vásárolni vágyók is egymásra találhatnak. A hírt közreadó Somogyi Hírlap hasábjain azonban nem közli a honlap címét, így ezt egyelőre nem tudjuk megosztani (ha tudja, írja meg nekünk!), mindenesetre jellegében hasonlíthat az általunk a Vidékjáró előző számában bemutatott Éleleminfora.

Szintén a kerékpározást használják médiumként a Green Bikes for Peace nemzetközi biciklitúra szervezői is. Mint arról már korábban beszámoltunk, a túra most hétvégén indul az olasz-szlovén határmenti Koperből, és hazánkat is érintve barangolja be a Római Birodalom egykori határvidékét, „hogy zöld üzenetet és vidámságot vigyenek az ott lakóknak. A túra kiemelt témája: a hatékony együttműködések létrehozása, működtetése.”

A Dunaszigetnél lépnek be az országba, és 10 napot töltenek itt, Győr - Budapest - Pécs útvonalon szerveznek rendezvényeket.

Az események teljes listája itt olvasható.

Forrás: Somogyi Hírlap, Magyar Kerékpárosklub, umvp.eu

(Illusztrációnak a Critical Mass kerékpáros felvonulás közismert szimbólumát választottuk)

Cikk megosztása