Június 19-28. között immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Parkok Hete. A pénteki nyitónapon szakmai rendezvény lesz, amelynek témája - kapcsolódva a Magyar Turizmus Zrt. Kulturális Turizmus 2009 kampányévéhez - a kulturális örökség védelme és ökoturisztikai hasznosítása hazánk védett természeti területein.

A neves ökoturisztikai és kulturális örökségvédelmi szakértők elhangzó előadásaikban - egyebek között - kitérnek a hortobágyi és őrségi élő hagyományok, továbbá a bükki kőkultúra ökoturisztikai hasznosításának lehetőségeire, kérdéseire, bemutatják a kulturális világörökségi helyszínek turizmusának helyzetét.

A központi rendezvény második napján (szombaton) Tihanyban - a Levendula Fesztiválhoz kapcsolódóan - a tíz hazai nemzeti park igazgatóság munkatársai, játékos vetélkedőkkel, a nemzeti parki bemutatóhelyekre és a természetvédelmi, ökoturisztikai programokra vonatkozó információkkal várják az érdeklődőket.

Hétfőtől kezdve egész héten át budapesti és számos vidéki helyszínen nyílt szakvezetéses túrák, a nemzeti parki bemutatóhelyeken mérsékelt árú belépők, kedvezmények, extra programok várják azokat, akik szeretnék közvetlenül is megismerni hazánk természeti és kulturális örökségét vagy csak egy jó kirándulásra vágynak.
Néhány példa a gazdag programkínálatból: a megszelídült tűzhányók nyomában geológiai szakvezetéses túrán vehetnek részt a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, szakemberek iránymutatása alapján madárodút építhetnek a Pécsi Pintérkertben vagy szekérrel járhatják be az őrségi szerek vidékét.

Induljon el Ön is az "értékek és élmények nyomában"! Minden érdeklődőt szeretettel várnak a nemzeti parkjaink!

Cikk megosztása