Immár az hatodik számmal jelentkezett az ÚMVP hírlevele, a Vidékjáró. Ismét próbáltunk minél szélesebb körben képet adni a helyi és az európai vidékfejlesztési történésekről.

Sajátos hangulatú hírlevelünkre az umvp.eu kezdőoldalán, jobbra fent regisztrálhat minden kedves érdeklődő.

A tartalomból:

Csak egy kis formaság... - A mikrovállalkozás-fejlesztés kiemelt eleme az ÚMVP-nek, az odaítélt támogatások jó része így belekerül abba a pénztömegbe, melyet okmánybélyegre, postaköltségre, és a hivatali teendők megannyi járulékos költségére - elsősorban időre! - költenek mindazok, akik saját maguk próbálnak önerőből megélni, legyen az illető újságíró, kőműves, vagy kistermelő. A Vidékjáró hasábjain most azzal a szervezettel ismerkedhetnek meg, melyet ez a cél hívott életre: kevesebb adminisztrációt!

Élő Tisza - Minőségbiztosítás, védjegy, biodiverzitás, libavásár, árvízvédelem, vidéki turizmus... címlapon az Élő Tisza.

Kertészkedés egy kicsit közelebb a Naphoz - Amerikában úttörőként szegte fel fejét a legújabb divatirányzat: a Zöld Tetők. Természetvédelem, a nagyvárosi zöldterületek növelésének alternatív módja, közösségi és egyéni szemléletformálás, kertészkedés és még sorolhatnánk, mi minden tanulságos lehetőséget tartogat a mi számunkra is ez az ötlet; vegyük sorra!

ÚMVP FOTÓ- ÉS CIKKÍRÓ PÁLYÁZAT - Új pályázat aloldal az umvp.eu-n!

LEADER Sáv: hazai közösségek (a BAKONYÉRT HACS), és a 36 Jó Palóc Egyesület hírei; Nemzetközi gyakorlat: Írország és Görögország után most egy belga "jó gyakorlattal" folytatjuk sorozatunkat.

Sajtószemle válogatás, programajánló

Regisztráljon jobbra fent! Járja be az internet vidéki tájait az umvp.eu hírlevelével, minden második héten.

Szép nyarat!

Cikk megosztása