Konferencia "A település és környezete - a város vizuális arculata" címmel Keszthelyen

Keszthelyen a Balaton Színházban 2009. május 15-én (pénteken) 11:00 órakor került sor neves építészek, képzőművészek, egyetemi tanárok részvételével a "A település és környezete - a város vizuális arculata" című konferenciára.

Ehhez kapcsolódóan nyílt meg "A város arca" kiállítás a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Interdiszciplináris Szakosztályának szervezésében.

A konferencia keretén belül számos előadás mellett Keszthely belvárosának rehabilitációjáról Németh Gábor városi főépítész tartott előadást

*

Az "Ezeréves Zala" ünnepségsorozat keszthelyi kistérségi eseményei

2009. június 14-én Zalaváron emlékeztek meg az ezer éves történeti múltra visszatekintő Zala megyére. A több hónapra kiterjedő megyei megemlékezések sorában Zalaváron került sor kiemelkedő fontosságú ünnepségre. Az ünnepség gazdag programjában kulturális, művészeti, sport és egészségügyi rendezvények egyaránt helyt kaptak.

A programkínálatában fesztivál jellegű ünnepség jól szolgálta Zala megye és a zalai települések népszerűsítését a bel- és külföldi turisták számára is.

*

"Fenntartható vidék - fenntartható fejlődés" konferencia került megrendezésre Keszthelyen

2009. június 12-én a globális felmelegedés okozta klímaváltozás veszélyeiről, a 21. század kihívásairól, a fenntartható fejlődés és megújuló energiaforrások terén folytatott kutatásokról, továbbá a vidékfejlesztésről és az élelmiszertermelésről szóltak az előadások Keszthelyen a Balaton Színházban, melyeket kutatók és a Pannon Egyetem Georgikon Kar oktatói tartottak.

A rendezvény az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

*

Várvölgyi Laskafesztivál és Falunap

A nagy sikerű támogatott falunapi rendezvényre 2009. június 27-én került sor Várvölgyön, 14.00-24.00 óráig.

A rendezvényen a kulturális műsorok mellett (Csepregi Éva, operett-összeállítás, néptánccsoportok, stb.) nagy sikere volt az értékes nyereményekkel díjazott ÚMVP-totó versenynek, melyet a keszthelyi HVI iroda szervezett. Számos érdeklődő kereste fel információkért az ÚMVP sátrat.

Forrás: Keszthelyi HVI

Cikk megosztása