Falunap Kübekházán

2009. május 29-31 között megrendezésre került a "Kübekházi Napfényfalva Fesztivál" az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával.

2009. május 29-31-án megrendezésre kerülő kübekházi Napfényfalva Fesztivál ÚMVP által támogatott napja május 30-a, szombat volt. Délben Slihoczki Linda vezetésével felállították a pesti kollégák az ÚMVP sátrat, majd megnyitott az ÚMVP sátor, mellyel egy időben köszöntötték a település lakóit a színpadról, és ismertették a programokat, köztük a HACS és HVI által szervezett gyerekrajz versenyt és kvíz kérdéses játékot a felnőttek részére. Délre elkészült a „jókübeki” körömpörkölt, melyet a helyszínen meg lehetett vásárolni.

14:00-tól íjászbemutató és ingyenes íjlövészet, illetve ugrálóvár és gyerekjátékok várták a legfiatalabb kübekházi látogatókat. 14:30-tól elindult a Ketyeró-Ring verseny, ahol saját kezűleg készített kistraktorok mérték össze tudásukat Forma 1-es futamokhoz hasonlóan.

16:00-kor volt a gyermekrajz verseny eredményhirdetése, ahol az ÚMVP-s ajándéktárgyak kiosztásra kerültek a gyerekek nagy örömére.
17:00-tól az Andy Dance Scholl moderntánc-bemutató volt látható a nagyszínpadon.
17:30-tól a Péter Pán Duó volt hallható és látható, majd a fánk-,virslievő, és sörivó verseny következett.

A kvíz kérdéseket a felnőttek kisebb-nagyobb hibával kitöltötték. 6 helyes, azaz 13+1-es megfejtés volt, melyet ÚMVP-s ajándéktárgyakkal jutalmaztunk.

A Déli Napfény Nonprofit Kft. képviseletében Máté Péter ügyvezető, Cserényi Szilvia Bernadett projektmenedzser volt jelen, másik két kollégánk – Bartusek Irén és Terhes Csaba - a Zsombói Gyermeknapon vettek részt, mely szintén ÚMVP-s támogatást nyert.

*

„Zsombói gyereknap 2009.”

Május 30-án került megrendezésre az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával a "Zsombói gyereknap 2009"

Az ÚMVP által támogatott „Zsombói gyereknap 2009.” a 09:00 óra regisztrációval, valamint a versenyekre való nevezéssel vette kezdetét. A regisztrációs pultnál a gyereknapot népszerűsítő plakátokon visszaköszönt mind az ÚMVP mind pedig az FVM logója.

Reggel 9 órától a kézműves sátorban egész nap kézműves foglalkozások szórakoztatták a gyerekeket.
10: 00 órától kezdődtek a játékos vetélkedők, a gyerekek választhattak falmászás, görkorcsolya verseny, aszfaltrajz verseny valamint homokvárépítő verseny között.

11: 00 órakor érkezett meg az ÚMVP sátor és tartozékai, melyet Molnár Szilvia vezetésével felállították a pesti kollegák. A sátor központi részen közvetlenül a regisztrációs pult mellett kapott helyet. Ezek után kezdődhettek az ÚMVP sátor programjai, ami a HACS által szervezett kvízből, valamint gyermekrajz versenyből állt, melyet a rendezvény szervezője Mászáros Csaba ismertetett a hangosbemondón.

A Déli Napfény HACS-ot Bartusek Irén projektmenedzser, valamint Terhes Csaba projektmenedzser képviselte. A munkaszervezet vezető Máté Péter is részt vett, valamint képviselte akciócsoportunkat Cserényi Szilvia projektmenedzserrel a másik ÚMVP által támogatott rendezvényen - a kübekházi Napfényfalva falunapon. A rendezvényre Dr. Molnár Mária Katalin Regionális Koordinátor asszony is ellátogatott.

11: 00-órától Fábián Éva interaktív gyermekműsora szórakoztatta a gyerekeket.
A felső osztályosok inkább a kvíz iránt érdeklődtek nem kis számban, a kisebbek pedig a rajzversenyben voltak érdekeltek.
12: 00-kor ebéd vette kezdetét, mely virsliből, palacsintából és szörpből állt.
13: 30-tól mesejáték volt a soron a programok között, melyen a gyerekek Micimackóval és barátaival játszhattak együtt.

14:00-tól Játékos vetélkedők vették kezdetüket: tengóbajnokság, csocsóbajnokság, 11-es rugó bajnokság, dekázó-verseny, lufitaposó-verseny, fánkevő-verseny, bicikli ügyességi verseny, tojásdobó verseny, valamint szkanderbajnokság közül választhattak a gyerekek.

14: 30- kor került sor a kvíz verseny eredményeinek a kihirdetésére, melyet hangosbemondón tudatott Mészáros Csaba a gyerekekkel, akik ezután „elözönlötték” az ÚMVP sátrat. Minden résztvevőt ajándékkal jutalmaztunk.

15: 00-kor vette kezdetét a gyermekrajz verseny eredményeinek kihirdetése. Ebben az esetben is minden résztvevőt jutalmaztunk.(a rajzok megtekinthetők a www.delinapfeny-hacs.hu weblapon a dukumentumtár alkönyvtárban Zsombói gyereknap 2009 néven)

16: 00-kor Gyermek táncház vette kezdetét a MENTÉS MÁSKÉNT TRIÓVAL
17:00-kor záró akkordként következett a meglepetés fellépő a Barátok közt sorozat egyik sztárja.

*

Elkészült a Déli Napfény Nonprofit Kft. Helyi Vidékfejlesztési Stratégiája

A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata lezárult. Akciócsoportunk elkészítette az új vidékfejlesztési stratégiát.

Az ÚMVP III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek első támogatási időszakának tapasztalatai alapján, valamint a LEADER jogcím sikeressége érdekében a Déli Napfény LEADER HACS-nak 2009. április hónapban lehetősége volt az elkészített Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatára.
A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata lezárult.

Akciócsoportunk elkészítette az új vidékfejlesztési stratégiát amely letölthető a DOKUMENTUMTÁR alkönyvtárban "A Déli Napfény Nonprofit Kft. Helyi Vidékfejlesztési Stratégiája" néven.

Terhes Csaba
Projektmenedzser
Déli Napfény Nonprofit Kft.

*

Őszibarack Fesztivál és Falunapok Szatymazon

A 2009. július 11-12. napján megrendezésre került Szatymazi Őszibarack Fesztivál és Falunapok ÚMVP által támogatott napja 2009. július 11. szombat.

A programok reggel 8 órától vették kezdetüket, egy fogatosok részére rendezett játékos vetélkedővel.
10:00 órakor vette kezdetét hivatalosan is az Őszibarack Fesztivál és Falunapok, ekkor került sor az ünnepélyes megnyitóra. Ezt követően szakmai fórumon vehettek részt az érdeklődők "Régiós együttműködési lehetőségek" címmel.

A művelődési házban egész nap megtekinthetőek voltak a helyi termelők szebbnél szebb gyümölcsei, valamint kreatívan teljesen élethűen feldíszített barackfát figyelhettek meg az érdeklődők, melynek ágain a négy évszak jellegzetességei köszöntek vissza.

13:00 órakor fogatos felvonulás szórakoztatta a kilátogatókat.
Az ÚMVP sátor 14:00 órára érkezett meg és kezdődhetett a sátor felállítása, ami mindösszesen pár percet vett igénybe. A sátor központi részen a színpad mellett helyezkedett el.

Ezek után kezdődhettek az ÚMVP sátor programjai, ami a HACS által szervezett kvízből, valamint gyermekrajz versenyből állt, melyet Bálint K. Gergő ismertetett a hangosbemondón.

A gyermek rajzversenynek óriási sikere volt a gyerekek „elözönlötték” a sátrat és színes ceruzákkal vették körbe magukat.
Miközben a gyerekek rajzoltak a szüleik és más felnőtt érdeklődők a kvíz kérdésekre válaszoltak.

Eközben a színpadon népi hagyományőrző műsorok szórakoztatták az egyre több érdeklődőt, majd az Operettical együttes a Szegedi Nemzeti Színház fiatal művészeinek népszerű operett és musical műsora szórakoztatta a kilátogatókat.

17:00 órától került kihirdetésre a gyermekrajz verseny eredménye melyen a gyerekek ÚMVP-s ajándékokkal (frizbi, póló, toll stb.) gazdagodtak. A gyermek rajzverseny rajzai megtekinthetők a http://www.delinapfeny-hacs.hu/dokumentumtar.html oldalon.

Azt est folyamán még fellépett a defekt duó, az est sztárvendége: Szekeres Adrien.
Az ÚMVP meglepetés fellépője Baranyi Annamária a Madách színház tagja 21:00 órától musicalekkel szórakoztatta az egybegyűlteket.

Mindkét napon a kilátogatóknak őszibarack vásárlásra is nyílt lehetősége.

*

Domaszék Falunap és Répafesztivál

2009. július 17. Péntek 17:00-órától TRAKTORFELVONULÁSSAL Domaszék utcáin vette kezdetét a 2009. évi Domaszéki Falunap és Répafesztivál ezt követően a traktorokat közelebbről is megismerhették az érdeklődők a TRAKTORBEMUTATÓN a domaszéki sportcsarnok előtt. A felvonulás és bemutató után Diszkó várta a szórakozni vágyókat a Köztársaság téren.

2009. július 18. Szombat
A szombati programok sora már reggel 8:00 órától kezdetét vette a ZÖLDSÉG- és GYÜMÖLCSKIÁLLÍTÁSSAL a Vízmű területén.
Ezzel egy időben került sor a MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK és STREETFIGHTERS FANATIC helyi motorépítők kiállítására a Vízmű előtt.

12:00 órától ünnepélyes programmal örvendeztette Kispéter Géza Domaszék polgármestere a helyieket és az érdeklődőket AZ ÚJ KÖNYVTÁR ÁTADÁSÁVAL.

15:00 órától ünnepélyes keretek között adta át a Domaszék és Mórahalom között megépült kerékpárutat Domaszék polgármestere Kispéter Géza, valamint Mórahalom alpolgármestere Csányi László.
A megépült kerékpárút teljes hossza 8,5 kilométer, ebből a domaszéki szakasz hossza 4,8 kilométer. A teljes költségvetés bruttó 257.895.000 forint volt, ennek 90 százalékát fedezi a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által nyújtott 2008. évi Útpénztári pályázati támogatás.

Akciócsoportunk számára a szervezők a színpad mellett biztosítottak sátrat, ahol az érdeklődőkkel megismertettük az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programot, és a pályázati lehetőségeket. A kilátogatókat kvízzel, gyermekrajz versennyel és a résztvevőket ÚMVP -s ajándékokkal vártuk, jutalmaztuk. Akciócsoportunkat Máté Péter ügyvezető, Terhes Csaba projektmenedzser képviselte, valamint a Helyi Vidékfejlesztési Iroda vezetője Bajuszné Varga Csilla is részt vett a rendezvényen.

16:00 órától a színpadnál folytatódott a rendezvény, ahol Bába Karola ifjúsági referens ismertette a programokat.
A programismertető után a DOMASZÉKI JUDO ISE tagjai szórakoztatták a jelenlévőket bemutatójukkal.
17:00 órától a Domaszéki Művészeti iskola MODERNTÁNC, TÁRSASTÁNC, ÉS NÉPTÁNCBEMUTATÓJA következett.

A 18:00 óra utáni programokhoz az időjárás nem volt kegyes, megérkezett a vihar, de a szervezők felkészültségének és rugalmasságának köszönhetően a sportcsarnokban folytatódhattak a programok. Itt szórakoztatta az egybegyűlteket az est sztárvendége MARÓT VIKI és a NOVA KULTÚRZENEKAR is.

2009. július 19. Vasárnap
Vasárnap délelőtt 11:00 órától SZENTMISÉVEL kezdődtek a programot a Zöldfás templomban.

A háromnapos mulatságzáró programjára a presszó vendéglőnél került sor: Vecsernyés Róbert ÉLŐZENÉVEL szórakoztatta az egybegyűlteket.

Minden falunpi rendezvényről fotók láthatók a HACS weblapján: www.delinapfeny-hacs.hu

Forrás: Déli Napfény Nonprofit Kft.

Cikk megosztása