Nemzetközi szinten mutatták meg tudásukat a Zirci dartsosok

Bécsben a World Darts Federation (WDF) szervezet III. kategóriás ifjúsági steel rendezvényén a zirciek közül Pomper Adrián, Vörösházi Gábor és Kőműves Sándor mutatta meg tudását.

Pomper és Vörösházi az ötödik helyen zárt, Kőműves megnyerte a versenyt. Ezzel jogot szerzett arra, hogy az angliai Winmau World Maters döntőjében is számot adjon képességeiről.

A horvátországi Zadar városában először bonyolítottak le közös soft Európa- és világbajnokságot. Az egy hétig tartó sporteseményen kétszáz gép állt a résztvevők rendelkezésére, a zirciek közül Kaufmann Krisztián, Tax, Zeitler Dalma és Zeitler Ferenc dartozott.

Kaufmann és Tax a székesfehérvári csapat kölcsönjátékosaként a klubcsapatok Európa-kupáján indultak és a 48 együttes közül a negyedik helyet szerezték meg.
Ezt követően Tax a felnőtt magyar csapat tagjaként ötödik helyen végzett, majd az International Dart Federation (IDF) ifjúsági világbajnokságán a dobogó második fokára állhatott fel, hogy aztán az European Dart Union (EDU) kontinensvetélkedőjén a 13. helyezett legyen.

Kaufmann viszont a kontinensbajnokság 501 DO szak-ágában 266 rajthoz álló között a kilencedik helyen zárt.

Zeitler D. az ifi Eb-n a 17., a vébén a 25. helyen zárta a versengést. Párosban Végső Adriennel a 86 rajthoz álló közül a hetedik legjobb eredményt érték el.

*

Szakmai kitüntetések Zircen

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át a város legrangosabb szakmai elismeréseit, valamint díjazták az év sportolóit Zircen.

Ottó Péter polgármester és dr. Árpásy Tamás jegyző nyújtotta át a nyugdíjas pedagógusoknak az elismeréseket.

Az oktatási és kulturális miniszter elismerését, a Pedagógus Szolgálatért Emlékérmet Regenye Ferencné és Lajkó Tibor vehette át. A Zirc Város Közoktatásáért elismerést kapta Szémann Zsuzsanna, Farkas Józsefné és Szabó József Attila. Zirc Város Kultúrájáért kitüntetést kapott Ringné Müller Anikó népművelő, míg a Zirc Város Egészségügyéért és Szociális Ellátásáért szakmai kitüntetést a Segítő Kezek Zirc Alapítvány érdemelte ki. Az elismerést a kuratórium elnöke, Bálintné dr. Vóznek Marianna vette át.

A tavaly kiemelkedő eredményeket elért sportolóknak Ottó Péter és Baranyai József képviselő adta át az Év sportolója díjat. A serdülő és ifjúsági kategóriában két judós, Németh Anna és Vincze Botond, két dartsos, Zeitler Dalma és Tax Tibor. A felnőttek közül Farsang Evelin atléta és Aschenbrenner György autóversenyző részesült ebben a rangos kitüntetésben.

*

Testületi ülés Zircen

Olaszfalu és Lókút csatlakozna a Zirci körjegyzőséghez, a képviselő-testület legutóbbi ülésén ezt is tárgyalták. Felhatalmazták a zirci polgármestert, hogy abban az esetben kezdjen tárgyalást a két faluval, ha határidőig kinyilvánítják a csatlakozási szándékukat és elfogadják a város feltételeit. Az elképzelések szerint a körjegyzőséghez való csatlakozás 2010. január 1-jétől történne.

Forrás: Zirci HVI, "A BAKONYÉRT" Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület

Cikk megosztása