A twitter néhány éve létezik, de mostanában kezd igazán ismertté válni. A lényege, hogy maximum 140 karakteres üzeneteket küldhetünk ki (akár telefonról is), melyeket mindenki megkap, aki bejelölt minket, és "követ". (FRISSÍTVE! (08.07.) )

Ugyanígy mi is olvashatjuk mások üzeneteit, kronologikus sorrendben.

A hétköznapi felhasználók mellett, akik őket érdeklő, releváns információ szerzésére és kommunikációra használják a twittert, már számos cég és intézmény is él a lehetőséggel, hogy ilyen gyors, rövid üzenetek formájában kommunikáljon. Van hivatalos twitter oldala a Fehér Háznak, a Newsweek-nek, New York Times-nak, a Haditengerészetnek is. Hazánkban még nem terjedt el széles körben, de ez vélhetően változni fog.

Tudomásunk szerint kormányzati intézmény még nem alkalmazza ezt az eszközt, csak az augusztus 20.-i ünnepségek szervezői kezdtek bele a közelmúltban.

Tehát, ezzel kapcsolatban csak annyi a dolga, hogy felkeresi a:

http://twitter.com/umvp

weblapot, és figyelemmel kíséri az újabb és újabb üzeneteinket, híreinket, melyek vagy a honlap valamilyen tartalmára hívják fel a figyelmet, vagy éppen gyorsabban adnak közre hírt a honlapnál, vagy olyasmit közölnek, amit itt nem volt mód közzétenni, mindezt kötetlenül, akár párbeszédesen is, hiszen a twitteren egyszerű üzenni egymásnak.

Akit jobban érdekelnek a szolgáltatás lehetőségei, és más twitterezőket is szívesen követne figyelemmel, annak érdemes ellátogatnia a twitter főoldalára, ahol egy perc alatt regisztrálhat és elkezdheti bejelölgetni, kiket követne szívesen - és maga is nekiláthat az üzenetek gyártásának, avagy "mikroblogolásnak".

A twitterről a wikipédián

A Népszabadság cikke

Twitteren a köz szolgái - blogposzt az ÚMVP twitterről

Cikk megosztása