Második alkalommal rendezik meg Kapuváron a Gazdafesztivált. A háromnapos rendezvénysorozat augusztus 28– 30-ig tart, részleteiről Németh Csóka Gábor alpolgármester nyilatkozott.

– Ötven-hatvan kiállítót várunk a fesztiválra az ország több részéről, a Felvidékről és Burgenlandból is, ám sajnálattal kell megjegyeznem, hogy a környékbeli gazdák érdeklődése kissé visszafogott – mondta az alpolgármester. Úgy véli, e visszafogottságnak nemcsak a válság az oka, de azt hozzátette, a kiállítás új lehetőségeket teremt mind a megjelent gazdáknak, mind a fesztivál vendégeinek.

– Célunk a nehéz gazdasági helyzet ellenére is az, hogy a fesztivál által növeljük a gazdák piacra jutási esélyeit, a vendégeket pedig megismertessük a különböző termékekkel – mondta az alpolgármester. Kijelentette, a fesztivál kiemelt rendezvénye az augusztus 29-én tartandó szakmai nap, melynek témái az agrárium kérdései és a célpályázatok köré csoportosulnak. A szakmai napon neves szakértők tartanak előadásokat a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrumban, ahol az érdeklődők találkozhatnak többek közt dr. Glatz Ferenccel, dr. Faragó Sándorral, a kapuvári születésű Kovacsics Imrével vagy dr. Albert Judittal.

– A gazdanapok fontos eseményének tartjuk az augusztus 30-i szlovák nemzeti napot, melyet a szomszédos ország nagykövetsége nyit meg – mondta Németh Csóka Gábor. Hangsúlyozta, a két ország közti politikai viták ellenére a szlovák nap elősegíti a Rábaköz és a szomszéd Szlovákia településeinek jobb megismerését, a határokon átnyúló kapcsolatok, közös pályázatokban való megjelenítését.

Kapuvár alpolgármestere hozzátette, a szakmai és szlovák programokon túl nem feledkeznek meg a szórakoztatásról sem, a pénteki napon Edda-koncert, szombaton ifj. Sánta Ferenc és népi zenekara, a fesztivál további napjain táncos és kulturális és további zenés programok várják a vendégeket a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrum mellett.

Forrás: kisalföld.hu

Cikk megosztása