Együtt szórakoztak, egymással ismerkedtek a dunakeszin élő nemzetiségek

A bolgár, a cigány, lengyel és német kisebbségi önkormányzatok vezetői - Kirov Gábor, Kertész Lóránt, Kochanowsky Jerzy és dr. Mádl Antal - által korábbban aláírt közös megállapodás nyomán jött létre a város életében joggal történelminek is nevezhető esemény.

Történelmi, mert hasonló rendezvényre korábban nem került sor, s terveik szerint hagyományt is kívánnak teremteni.

*

Elkészült a Gödi kerékpárút

A kerékpárút építésének végső szakasza elérkezett, az úthálózat kibővítése igen kedvező visszhangra talált a lakosság körében. Az építés költségének jelentős részét pályázati úton nyerte az önkormányzat, de természetesen magánszemélyek és vállalkozók segítsége nélkül nem jöhetett volna létre ilyen minőségben ez az út.

*

Megkezdődhet az utcák aszfaltozása

Fót városa az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatán „Belterületi útfejlesztés Fóton” című KMOP-2.1.1/B-08-2008-0047 azonosító jelű pályázata189.993.667 Ft összegű támogatást nyert.

*

Régi helyére került az országzászló

Országzászlót állított újra Göd városa, ünnepélyes keretek között, eredeti fellálításának 70.évfordulóján, eredeti helyén, a Petőfi téren.

*

Szeptember 15-ig lehet pályázni

„Nincs élőbb a mesénél” csak a Mesekarnevál! Benedek Elek születésének 150. és halálának 80. évfordulója alkalmából meseíró- és meseillusztrátor-pályázatot hirdetnek iskolás, gimnazista és 20 év fölötti alkotóknak.

Részletek itt!

Forrás: Dunakeszi kistérség

Cikk megosztása