Kisvárdai kerékpártúra

Az Ibrányi László Művelődési Központ által meghirdetett augusztus 6-ai kisvárdai kerékpártúra a rossz idő miatt elmaradt. A túrát a szervezők következő hét csütörtökön, azaz augusztus 13-án, pótolták.

A túra résztvevői reggel nyolc órai kezdettel kezdték meg a negyven kiló méteres távot. Az út során az érintett települések kulturális látnivalóit megtekintette a közel húsz fős csoport.

Az egész napos program a strandolás kellemesen elfárasztotta a társaságot, amely műszaki problémák (defekt) nélkül megtette a kitérőkkel oda-vissza közel száz kiló méteres távot. (plusz egy kép a cikk alatti galériában)

*

Szociális kártya és a benne rejlő lehetőségek

2009. augusztus 11-én 9:00 órától Nagyhalász Város Művelődési Házban tartott előadást Egyed Zalán a Cafeteria-Card Kft. munkatársa.

Az előadásában az elektronikus kártya használatának lehetőségeiről, feltételeiről, jogi szabályozásáról tájékoztatatta a jelenlévő önkormányzatok képviselőit, megjelent érdeklődőket. Röviden beutatta a céget, a már elkészült szociális (minta) kártyát, és a kártya használatát.

*

Városnap Kemecsén

Kemecse 2005-ös várossá avatásának alkalmából 2009. szeptember 12-én immáron negyedszer került megrendezésre a kemecsei városnapi rendezvény. Az Arany János Általános Iskola udvarán lebonyolított esemény egész napos programok gazdag választékával várta a szórakozni vágyókat, akik a kellemes, napos időben szép számmal képviseltették magukat a város születésnapi forgatagán.

A nap folyamán állandó kirakodóvásár, vidámpark, arc-és testfestés, falmászás és kézműves foglalkozások színesítették a programot, de akinek inkább városnézéshez támadt kedve, akár hintón is végigkocsikázhatott a városon.

A kisvárdai, mátészalkai, nyírbátori és balsai karatékák közreműködésével a kemecsei SE KYOKUSHIN szakosztály 20 éves jubileumi műsorának keretein belül látványos önvédelmi és töréstechnikai bemutatóval szórakoztatta az érdeklődőket – miközben gazdag éremgyűjteményéből kiállítás nyílt az iskola egyik termében.

Volt mazsorett bemutató, zenés, táncos műsorral készült az Arany János Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat, felléptek a Talán Teátrum énekesei, az Y2K, míg a Vouge Modellügynökség divatshowt, a helyi KEX triál-bemutatót tartott. Az este közeledtével aztán még inkább tetőfokára hágott a hangulat, melyről olyan neves előadók gondoskodtak, mint SP, Rony vagy Balázs Pali.

A közel három órás koncertsorozat végén tüzijátékkal zárult a nap, a résztvevők, érdeklődők pedig egy kellemesen eltöltött nap után úgy térhettek nyugovóra, hogy, tudják: a jövőre sorra kerülő városnapra is érdemes lesz kilátogatni, hiszen annak minden perce értük, rólunk, nekik szól. (képek a cikk alatti galériában)

*

Kultúrházak Éjjel- Nappal

2009. szeptember 19-20-án Nagyhalász, Petőfi Sándor Művelődési Házban került megtartásra a Kultúrházak Éjjel- Nappal című rendezvény.

A rendezvényen kismesterségek bemutatója (vesszőfonás; szalmafonás; gyöngyfűzés; csipkeverés; selyemfestés) Mandala -kiálllítás. Kulturális műsorok Németh Bálint és partnere (latin tánc), Árendás Miklós és a modern tánccsoport, Szabó Judit és növendékei musical. Drámajáték gyerekeknek - felnőtteknek; Általános iskola nevelőinek és diákjainak műsora.

Színházi előadások várták a helyi és környékbeli érdeklődőket.

*

Rendkívüli Társulási Tanácsülést tartott 2009. 08. 31-én a Közép-Szabolcsi Többcélú Kistérségi Társulás

2009. augusztus 31-én (hétfőn) rendivüli Társulási Tanácsülést tartott a Közép-Szabolcsi Többcélú Kistérségi Társulás mely napirendi pontjai közt szerepelt a Társulás által fenntartott Árpád Fejedelem Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat gégényi tagintézményével kapcsolatban, a Gégény, Rákóczi út 42. szám alatti ingatlanon lévő iskolafelújítási munkák elvégzésére kiírt közbeszerzési eljárás nyertesének kiválasztása. A meghívó mellékelve.

Forrás: Ibrány-Nagyhalászi HVI

Cikk megosztása