Szigetbecsei ÚMVP Falunap

A Szigetbecsei Falunapot 2009. augusztus 22-én rendezték meg az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával.

A Petőfi Művelődési Házban sakkverseny nyitotta meg a napot, közben a Balassi tér kijelölt helyein a főzőverseny bátor vállalkozói kezdhettek neki a finomabbnál-finomabb étkek elkészítéséhez.

Az ingyenes programok késő délutánig tartottak, melyekből kicsik és nagyok egyaránt válogathattak.

Volt kézműves foglalkozás, arcfestés, lufi hajtogatás, óriáscsúszda, ugráló vár, Bunge trambulin. Különleges játékokat is megismerhettek az érdeklődők, mint például a rodeó bika, szörf, repülő szőnyeg.

Az idősebbek eközben szűrővizsgálaton vehettek részt. A közönség a nap folyamán Szabó László festőművész és Horák Hajnalka amatőr képzőművész kiállítását is megtekinthette.

A Kis-Duna-menti Vidékfejlesztési Egyesület és a Ráckevei HVI vetélkedője nagy sikert aratott a látogatók körében, hiszen a kérdésekre helyesen válaszolók ÚMVP-s ajándékokat kaptak.
A délután folyamán fellépett a Kék Duna Mazsorett együttes, a Szigetbecsei Zenebarátok Köre, Baranyai Annamária énekesnő, Csepregi Éva és Végvári Ádám, az Mc Hawer és Tekknő.

A napot színes tűzijáték és diszkó zárta.

*

ÚMVP Falunap Apajon

Immáron 4. alkalommal rendezte meg Apaj Község Önkormányzata az Apaji Falunapokat július 25-26-án.

A rendezvény fő támogatója az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) Irányító Hatósága volt, így a Kis-Duna-menti Vidékfejlesztési Egyesület, mint az ÚMVP végrehajtó szerve is részt vett a bulin.

Igyekeztünk népszerűsíteni az ÚMVP-t, valamint megfelelően tájékoztatni és segíteni a Program iránt érdeklődőket, és hogy összekössük a kellemest a hasznossal az ÚMVP tájékoztató kiadványából tettünk fel kérdéseket a közönségnek, így a helyes válaszok esetén értékes ajándékokat nyerhettek.

A megnyitót követően a Barátok közt két szereplője, a Pitypang Óvoda gyerekei és a helyi nyugdíjasklub hastáncosai szórakoztatták a közönséget.

Megkóstolhattuk a főzőverseny indulóinak finom ételeit, nézhettünk lovasversenyt, autómodell-bemutatót, tombolázhattunk, kézműveskedhettünk, és persze vásárolhattunk a kirakodóvásáron. A nap sztárvendégei a Crystal és Charlie voltak, akik nagy sikert arattak a közönség körében.

Forrás: Kis-Duna-menti Vidékfejlesztési Egyesület, Ráckevei HVI

Cikk megosztása