alt

Az LCA CENTER Egyesület és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának szervezésében 2017. november 21-22. között immár 12. alkalommal rendezték meg az életciklus-elemzési (LCA) szakmai konferenciát, „Az LCA szerepe az emberközpontú társadalomban” címmel.

A konferencián az érdeklődők információkat hallhattak a fenntarthatóságról, a körforgásos gazdaságról és arról, hogy hogyan és milyen területeken alkalmazható az életciklus-elemzés, érintve az építő- és élelmiszeripari, valamint a különböző hulladékgazdálkodási kérdéseket is. Az eseményen nagy hangsúlyt fektettek a szervezők az életciklus elemzés gyakorlati hasznának és gazdasági aspektusának megvilágítására is.

A rendezvény szervezetek számára szóló szekciójában Riesz Lóránt, a Clim’Foot projekt hazai szakmai koordinálója, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. képviseletében ismertette a LIFE finanszírozású projekt eddigi tapasztalatait és eredményeit, a karbonlábnyom-számítás indokoltságát, hátterét, a Bilan Carbone módszertant és a számítás menetét.

Az elhangzott előadások írásos formában is olvashatóak lesznek az LCA Center online folyóiratában, az ECO-Matrixban.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása