HÍREINK

Jegyzőkönyvi kivonat 

Jegyzőkönyvi kivonat az ÉMB 2020. december 11-i üléséről.

Tovább...

Ökocímkés mosópor győzött a Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjén

13 itthon kapható mosópor hatékonyságát tesztelte a Tudatos Vásárlók Egyesülete, többek között annak a városi legendának is utánajárva, mely szerint a környezettudatos (Öko) mosószerek kevésbé hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket.

Tovább...

Új feltételrendszer! – KT-70. Újrafeldolgozott műanyagból készült termékek

A Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság 2020. október 9-i ülésén megvitatta és elfogadta a KT-70. Újrafeldolgozott műanyagból készült követelményrendszert a magyar nemzeti "Környezetbarát Termék" minősítő védjegy elnyeréséhez.

Tovább...

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság 2020. június 11-i üléséről.

Tovább...

Megjelentek a 2020. évi pályázati tájékoztatók

A környezetvédelemért felelős miniszter, Dr. Nagy István új pályázati tájékoztatókat hagyott jóvá a nemzeti „Környezetbarát Termék” és az EU ökocímke termékminősítő rendszerekre vonatkozóan.

Tovább...

 
Zöld beszerzési kritériumok és az ökocímke alkalmazásának lehetőségei
Munkatársunk, Dr. Éri Vilma Zöld beszerzési kritériumok és az ökocímke alkalmazásának lehetőségei a közbeszerzésekben címmel írt tanulmányt a Közbeszerzési Értesítő Plusz folyóiratban.
Tovább...
 
KT-58. Komposztálással és biológiai lebomlással hasznosítható műanyag komposztzsákok feltételrendszer meghosszabbítása
Az Értékelő és Minősítő Bizottság legutóbbi ülésén elfogadta a KT-58. Komposztálással és biológiai lebomlással hasznosítható műanyag komposztzsákok feltételrendszer érvényességének módosítás nélküli meghosszabbítását 2021. december 31-ig. 
 
ÉMB Jegyzőkönyv Kivonat
 A Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság 2019. szeptember 25-én az Agrárminisztériumban megtartott ülésén készült jegyzőkönyv kivonata elérhető.
 
 
 
Az Európai Ökocímkével minősített termékek és szolgáltatások száma folyamatosan növekszik
Október 17-én volt az Ökocímke Világnapja, amikor azt a több mint 72 000 EU ökocímkés terméket ünnepeltük, amelyek az Európai Unió egész területén elérhetők.
 
 
EU Ökocímkét nyert a Zöldlomb ÖKO Kft. 3 terméke
A Zöldlomb ÖKO Kft. három terméke nyerte el az „EU Ecolabel” minősítését, ezek a Zöldlomb ÖKO ecetes tisztítószer, a Zöldlomb ÖKO ecetes WC tisztítószer és a Zöldlomb ÖKO alkoholos üvegtisztító.
 
Döntés született a KT-1. Papíralapú, merevfalú csomagolóeszközök feltételrendszer meghosszabbításáról
Az Értékelő és Minősítő Bizottság legutóbbi ülésén elfogadta a KT-1. Papíralapú, merevfalú csomagolóeszközök feltételrendszer érvényességének módosítás nélküli meghosszabbítását 2020. december 31-ig.
 
 
László Tibor Zoltán beszédet mondott az ÉMB-n
László Tibor Zoltán helyettes államtitkár úr köszöntő beszédet mondott a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság  szeptember 25-én az Agrárminisztériumban tartott ülésén.
 
Új feltételrendszer! - KT-69. Éttermek és vendéglátóhelyek
A Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottsága a 2019. szeptember 25-én tartott ülésén támogatta a KT-69. Éttermek és vendéglátóhelyek feltételrendszer 2024. december 31-ig történő elfogadását.
 
Ülésezett a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság
A Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottsága szeptember 25-én tartotta soron következő ülését az Agrárminisztériumban.
 
EU ökocímkét nyertek a Rosmarin Zrt. termékei
A pályázat benyújtására a benyújtáskor érvényben lévő HU/020/003 és HU/020/004 regisztrációs számú uniós ökocímke használati szerződések meghosszabbítása érdekében került sor.
 
Környezetbarát Szolgáltatás védjegyet nyert a Köt R Security & Service Kft.
A vállalat az ALD Automotive Magyarország Kft. 1133 Budapest, Váci út 76. sz. alatti Capital Square irodaházban levő irodájában nyújtott takarítási szolgáltatásával pályázott a védjegy megszerzésére.
 
Ülésezett az EUEB
Az Európai Unió Ökocímke Bizottsága június 26-án és 27-én tartotta soron következő ülését. Az napirenden egyrészt a címke hatályának újabb termékcsoportokra, illetve szolgáltatásokra történő kiterjesztése szerepelt.
 
Megjelentek a 2019. évi pályázati tájékoztatók
A környezetvédelemért felelős miniszter, Dr. Nagy István 2019. március 25-én új pályázati tájékoztatókat hagyott jóvá a nemzeti „Környezetbarát Termék” és az EU ökocímke termékminősítő rendszerekre vonatkozóan
 
Ökocímke Hírmagazin
Ökocímke hírmagazinjának 2018. őszi számában a legfontosabb hazai és uniós ökocímke híreket foglaltuk össze.
Budapest Cleaning Show
A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) 2018. október 5-6-án rendezi meg ismét a Budapest Cleaning Show rendezvényt a HUNGEXPO B pavilonjában.A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. idén is ott lesz a kiállítók között.
Tovább...
 www.lucartprofessional.com
EU ökocímkét nyertek a Lucart Kft. termékei
A tanúsítványt a Lucart Kft. ünnepélyes keretek közt vette át a 2018. szeptember 19-én tartott nyergesújfalui gyáravató ünnepségén.
Visszaéltek a Környezetbarát Termék védjeggyel
Mostanában több bejelentést is kaptunk, amelyek szerint a bejelentők a vásárolt termékeikhez olyan műanyagszatyrot kaptak, amelyen a Környezetbarát Termék logó szerepelt.
Miniszteri elismerés
Dr. Bencsik Katalin, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szakreferense, tanúsítója, kitüntetésben részesült
V. Környezetbarát Nap
Környezetünk védelme mindannyiunk jövőjének záloga, ennek a gondolatnak a jegyében immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Weishaupt Hőtechnikai Kft. a Környezetbarát Nap találkozót
SIKERTÖRTÉNET - COOP ITALIA
A Coop Olaszország legnagyobb kiskereskedelmi lánca, 12,7 milliárd
euró forgalommal és 19,0 %-os piaci részesedéssel. A Coop hangsúlyt fektet a fogyasztók kiszolgálására a környezetbarát nem-élelmiszer termékek és biotermékek bevezetésével. Az első uniós ökocímke papírtermék sikere 1998 - ban arra késztette a Coopot, hogy elkötelezetten folytassa a programot
és tovább bővítse az ökocímkés termékpalettáját.
Sajtóközlemény
Május 4-én az Európai Bizottság elfogadta az Európai ökocímke új, takarítási szolgáltatásokra vonatkozó feltételrendszerét. A feltételrendszer szövege a napokban jelenik meg a Hivatalos Közlönyben. A követelményrendszer 5 évig lesz érvényben.
Tovább...
Zöldítse a tavaszi nagytakarítását
Tavasz van! Amint a virágok bimbóznak és a madarak csiripelnek a (hosszú) téli szünet után, érdemes lehet otthon is csillogó tisztaságot varázsolni. Miért ne lehetne ez a tavaszi nagytakarítás zöld? 5 ok, hogy miért válassza az EU ökocímkés tisztítószereket
 
 
Megjelentek az új pályázati tájékoztatók
Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jóváhagyta a nemzeti környezetbarát termék és az EU ökocímke termékminősítő rendszerekre vonatkozó pályázati tájékoztatókat.
 
Megnyílt az Európai Ökocímke bemutatóterem
Az Európai Ökocímke fennállásának 25. évfordulója alkalmából 2017. június 21-én megnyílt Brüsszelben az európai ökocímkés termékek bemutatóterme. A kiállítás ízelítőt ad a jelenleg forgalomban levő közel 35 ezer különféle európai ökocímkés termékből.
 
A fogyasztókat és a cégeket is segíti az uniós ökocímke
Tavaly ünnepelte a 25 éves születésnapját az Európai Unió Ökocímkéje, amellyel segít a fogyasztóknak, hogy felismerjék a minőségi, környezetbarát, nem élelmiszer-ipari termékeket és hozzájáruljon, hogy a tagállamok átálljanak a „körkörös gazdaságra”.
 
SIKERTÖRTÉNET - Boutiquehotel Stadthalle
„A kissé más hotel” - hirdeti magáról a Boutiquehotel Stadthalle. A Bécs központjától alig másfél kilométerre található szálló valóban próbál elütni a többi versenytársától és igyekszik magasabb színvonalú szolgáltatással kitűnni közülük. Ebben az épület igazgatójának bevallása szerint az Európai Unió Ökocímke jelölése is segít nekik.
SIKERTÖRTÉNET - CARRAFOUR
A francia központú Carrefour a legnagyobb áruházlánc Európában és a második legnagyobb a világon. Közel 365 ezer alkalmazottja, több mint 10800 boltja van összesen 30 országban, naponta 12,5 millió vásárlónál is többet szolgálnak ki. A csoport bevétele 2014-ben meghaladta a 100 milliárd eurót.
Tovább…
 
Felülvizsgálták a környezetbarát takarítás feltételeit
Elkészült a környezetbarát takarítási szolgáltatás feltételrendszer felülvizsgálata. Az elfogadott új követelmények alapján, amelyek 2022. december 31-ig vannak érvényben, már pályázható és elnyerhető a környezetbarát takarítási szolgáltatást tanúsító védjegy.
Tovább...
Elfogadták a tisztítószerek feltételrendszereit
2017. június 23-án az Európai Bizottság elfogadta az Európai Ökocímke tisztítószerekre vonatkozó felülvizsgált feltételrendszereit. A módosított követelmények hat évig lesznek érvényben, az eddigiek hatályukat vesztik, de az új, felülvizsgált feltételrendszerek megjelenése előtt beadott pályázatokat még a régi szempontok alapján kell elbírálni.
Több ökocímke feltételrendszer került vizsgálatra és meghosszabbításra
Több nemzeti és európai uniós ökocímke feltételrendszert vizsgált felül és hosszabbított meg az Európai Unió, valamint a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság 2017-ben
Kiemelkedően jól ismerjük a Környezetbarát Termék jelölést
Az európai uniós ökocímke 25. születésnapján külön közvélemény-kutatással mérték fel, mit tudnak az európaiak a védjegyről, mi a véleményük róla és hogyan állnak a környezethez.
Évente ezrek életébe kerül a rossz levegő
 „Égető problémáról” van szó – nyitotta meg a Herman Ottó Intézet fűtésről szóló konferenciáját V. Németh Zsolt. A környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár arra emlékeztetett mindenkit, hogy a légszennyezéssel már a rómaiak is foglalkoztak, de mostanra olyan súlyossá vált, hogy évente mintegy három millió ember hal meg miatta, ebből százezrek Európában
Tovább...
Uniós szinten is készül a kiskereskedelmi ökocímke
Miközben Magyarországon várhatóan hamarosan elfogadják a Környezetbarát Termék jelölés feltételrendszerét a kiskereskedelmi szolgáltatókra, az EU is ugyanerre készül az uniós ökocímkével
Újabb környezetbarát termékek kaptak védjegyet
November 10-én rendezték V. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállításon a Vasúttörténeti Parkban.
Környezetünk védelme mindannyiunk jövőjének záloga
Két hazai vállalat kapta meg az ökocímke tanúsítványát a IV. Környezetbarát napon. A Magyarországon tanúsított uniós EU ökocímke használati szerződések száma eléri a 22-t, amely 890 EU ökocímkés terméket jelent.
IV. Környezetbarát nap
Már hagyományosnak mondható, hiszen immár negyedik alkalommal szervezik meg a Weishaupt Hőtechnikai Kft. székhelyén a IV. Környezetbarát napot