Az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdeti az Agrárminisztérium az Év Tanyája szakmai díj felhívását. A magyar tanyák, tanyás térségek fejlesztési támogatása mellett fontosnak tartja a szaktárca, hogy évről évre magas szintű elismerésben részesítse azokat az egyéni tanyagazdaságokat, amelyek jó mintául szolgálhatnak más tanyák számára.
Az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdeti az Agrárminisztérium az Év Tanyája szakmai díj felhívását. A magyar tanyák, tanyás térségek fejlesztési támogatásán túl, a 2011 óta sikeresen működő Tanyafejlesztési Program mellett fontosnak tartja a szaktárca, hogy évről évre magas szintű elismerésben részesítse azokat az egyéni tanyagazdaságokat, amelyek azáltal, hogy a természeti környezettel összhangban, tájba és az adott térség gazdasági és társadalmi szövetébe megfelelően illeszkedő tanyagazdaságot hoztak létre, jó mintául szolgálhatnak más tanyák számára.
 
Az ez évi kiírásban három kategóriában mérettethetik meg magukat a tanyagazdák: „Az Év Tanyagazdasága” és „Az Év Hagyományőrző Tanyája” díj mellett értékelik a közönség által legjobbnak ítélt gazdaságot is. A meghirdetett kategóriák első három helyezettje az elismerő oklevél mellett idén először pénzjutalomban is részesül, amely kizárólag a tanyagazdaság további fejlesztésére használható fel.
 
A pályázatok benyújtására a www.hermanottointezet.hu illetve a www.kormany.hu honlapról elérhető pályázati adatlap hiánytalan kitöltésével, valamint a kötelező mellékletek megküldésével van lehetőség 2019. december 2. 8 órától 2020. április 30. 23 óra 59 percig.
 

Cikk megosztása