Tájékoztató napot tart közös szervezésben a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI), Magyar Tanyákért Programirodája (MTPI) a Tanyafejlesztési Programról. Az esemény fókuszában a fejlesztési program alapvető célkitűzései lesznek, de a pályázatbenyújtás technikai kérdéseit is körüljárják a fórumon. A rendezvény alkalmat teremt a leendő pályázóknak, tanyai gazdálkodóknak, az érintett önkormányzatoknak, hogy kérdéseikre első kézből kaphassanak választ a pályázat menetét illetően, a vidékfejlesztés prominens szereplőitől.

A Tanyafejlesztési Program támogatásaira szeptember 1-től 30-ig pályázhatnak az érintett őstermelők, családi gazdálkodók, önkormányzatok, kistérségi társulások és tanyagondnoki szervezetek. A beérkező pályázatokat feldolgozása a VM VKSZI koordinálásában történik majd. A szerves fejlődésben kialakult külterületi gazdálkodási-, élet- és településforma fontos része a jövő korszerű mezőgazdaságának és vidékfejlesztésének. Ezek a tájak a fenntartható fejlődés, a többfunkciós mezőgazdaság Európában kialakult fejlesztési modelljének mintapéldái lehetnek. Ennek sikeres megvalósításához járulnak hozzá a pályázati források, amelyek elnyeréséhez ad segítséget a Vidékfejlesztési Minisztérium és a VKSZI a tájékoztató napok keretében.

A tájékoztatón csak az előzetesen írásban, a megadott határideig jelentkező és a szervezők által visszaigazolt regisztrációval rendelkező érdeklődők vehetnek részt! A jelentkezések fogadása a beérkezés sorrendjében, a helyszínek befogadóképességére tekintettel történik. Kérjük mindezért, hogy részvételi szándékát a jelentkezési lap határidőben történő kitöltésével és visszaküldésével előzetesen jelezze!

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy a Lakitelken megrendezésre kerülő szakmai tájékoztató napra történő jelentkezések befogadása már nem lehetséges. Kérjük, hogy regisztrációjukat a szeptember 1-én, a Vidékfejlesztési Minisztérium Színháztermében megrendezésre kerülő tájékoztató napra tegyék meg.

Cikk megosztása