Az Agrárminisztérium fenntartásában működő szakképző intézmények az idei évben is csatlakoznak a Szakmák Éjszakája elnevezésű országos pályaorientációs rendezvényhez. A feladatok áttekintése céljából az érintett iskoláknak tájékoztató napot szervezett a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2019. március 12-én.
Az eseményen Karácsony Zoltán a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. képzési igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. A tájékoztató napon Angyalné Kovács Anikó a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója és Rozványi Dávid a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal pályaorientációs munkatársa tájékoztatták az érintett szakképző iskolák munkatársait a program szervezésének tudnivalóiról. Ezt követően Lórántné Horváth Tímea Sarolta az Agrárminisztérium Agrárszakképzési Főosztály vezetője a pályaorientációval kapcsolatban tartott tájékoztatót.
 
A Szakmák Éjszakáját első alkalommal 2016-ban szervezték meg, az előző évek sikere nyomán számos intézmény határozta el, hogy képzéseit idén a Szakmák Éjszakáján is népszerűsíti. Az eseménysorozat fő jellemzője, hogy az iskolák a szakmáikat gyakorlati tevékenységekkel, a részvétel, a kipróbálás lehetőségének biztosításával mutatják be.
 
 
Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása