A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályával karöltve kreatív alkotópályázatokat hirdet fiatalok számára: plakátterveket és vers- vagy dalillusztrációkat várnak az idei év emlőse, a vakond kapcsán.

A Vadonleső Program már több mint 13 éve, önkéntesek hathatós segítségével gyűjt 18 védett növény- és állatfaj elterjedésével és veszélyeztetettségével kapcsolatos adatokat. A programot működtető szervezetek 2014-ben indították útjára az Év emlőse kezdeményezést: minden évben egy aktuális védett vagy fokozottan védett emlősfaj fontosságára, jellemzőire irányítják a figyelmet, emellett az alkotni vágyókat is megszólítják különböző pályázatokkal.

A Vakondoló pályázatunkban vers- és dalillusztrációs rajzokat várunk. A faj ugyanis megihlette a Vadonleső Program által felkért, a természetvédelem nagyköveteiként munkálkodó művészeket is – Tóth Krisztinát, Ijjas Tamást és Gryllus Vilmost –, akik a saját stílusukban dicsőítik a vakondot versek és dalok formájában. Ezekhez az alkotásokat illusztráló rajzokat általános iskola alsó és felső tagozatán tanuló gyermekek küldhetnek be a felhívásra.

A műalkotások digitálisan leképzett formáját várjuk a pályázatra, tehát szkennelt, fotózott, vagy eleve digitálisan összeállított pályaművel lehet nevezni.

A pályázati határidő: 2023. október 15.

A pályázat részletei, illetve a feltöltő felület megtalálható a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján:

Vakondoló - vers- és dalillusztrációs rajzpályázat

Jó munkát és jó szórakozást kívánunk a „Vadonlesés”-hez a természetben és az alkotáshoz az íróasztalnál!