June 2024

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. pályázatot hirdet Kommunikációs Osztályán kommunikációs referens munkakör betöltésére, határozatlan időre. A jelentkezési határidő: 2024. június 30.

Európa számos országában alkalmazzák sikerrel a natúrparkok alulról szerveződő, a tájak fejlesztésének integrált megközelítését alkalmazó modelljét, amely egymást támogató feladatokként tekint a természet- és tájvédelemre, valamint a vidékfejlesztésre. Tesztelje tudását egy kvíz kitöltésével!

May 2024

2024. június 1-én Fuss, Forest! – A nagy vadmacska küldetés néven rendez jótékonysági futóversenyt a Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, az Örökerdő Alapítvánnyal és a CoffeeRun-nal együttműködésben. A jótékonysági futáson gyermekek és felnőttek, hobbi és profi futók, egyénileg és csapatosan is indulhatnak.

Tíz rétisas-fióka lábára került jelölőgyűrű a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kis-Sárrét részterületén. Ebben a térségben első alkalommal gyűrűztek rétisasokat, amelyben a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai is részt vettek.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. pályázatot hirdet Természetvédelmi Igazgatóságán zoológiai referens munkakör betöltésére, határozatlan időre. A jelentkezési határidő: 2024. június 30.

Ároktő, Egyek, Tiszabábolna, Tiszadorogma és Tiszacsege önkormányzatának polgármestere 2024. május 10-én vette át Nagy István természetvédelemért felelős minisztertől a natúrparki névhasználati jogosultságot igazoló oklevelet. A Hortobágyi Tisza mente Natúrpark hazánk 18. névhasználati címet szerzett natúrparkja.

A Tisza-tavi Ökocentrum és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. adatgyűjtő akciót hirdet az év vadvirága, a fehér tündérrózsa Tisza-tavi előfordulásának feltérképezésére. Az akcióban résztvevő, önkéntes adatgyűjtők között értékes ajándékokat sorsolnak ki a szervezők.

2024. április 24-26. között a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban megszervezett Szakma Sztár Fesztivál eredményhirdetésével lezárultak az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett 2023/2024-es tanévi országos agrárszakmai versenyek.

Oldalak