April 2024

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 50. jubileumi programsorozata részeként 2024. május 10. és 11. között természetismereti fesztivált szervez „Szeretjük a madarakat” címmel Gödöllőn. A királyi kastélyban, ingyenesen látogatható családi programon mindenki megismerkedhet az év fajaival és az egyesület partnereivel.

March 2024

2024. április 7-én szeretettel várják az érdeklődőket az önkéntes természeti adatgyűjtők találkozóján, a Magyar Természettudományi Múzeumban. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-vel közösen szervezett rendezvény 9-től 16:30-ig látogatható, a belépés ingyenes. Az esemény lehetőséget teremt a természeti és ökológiai témájú programok bemutatkozására, valamint találkozására a nagyközönséggel.

Szabadságunk szeretetében és szuverenitásunk megvédése érdekében nem ismerünk alkut, belátást vagy érdeket – mondta Nagy István agrárminiszter, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapjához kapcsolódó állami kitüntetések és elismerések átadásán.

February 2024

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., mint felnőttképző intézmény az Innovatív Képzéstámogató Központtal együttműködve 2024. március 15. és június 15. között oktatói továbbképzéseket szervez az Élelmiszeripar, Környezetvédelem és vízügy (környezetvédelem szakterület), valamint a Mezőgazdaság és erdészet ágazatok szakmai oktatói részére.

A termelői szolgáltatások fejlesztése számos előnnyel jár, hiszen nemcsak kiszámítható bevételforrást jelent a termelőnek, de új attrakciókkal bővül a vidéki turizmus kínálata. Az ehhez szükséges, ágazatokon átívelő stratégiát a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. megbízásából az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ készíti el.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium Agrárszakképzési Főosztályának támogatásával Szakmai szakértői névjegyzéket kíván létrehozni. Jelen pályázati felhívás keretében várja szakértők jelentkezését a társaság Szakmai szakértői névjegyzékébe az agrárszakterületekkel kapcsolatos szakértői feladatok ellátásához.

A vakondot választották 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program szakemberei, amelynek apropóján egész éves eseménysorozattal hívták fel a figyelmet a védett emlősfaj és élőhelye fontosságára, jellemzőire. A kampánynak köszönhetően tavaly a Vadonleső Programban bejelentett minden harmadik észlelés a vakondról szólt.

A természetvédelem jeles napjainak sorában február 2-a a vizes élőhelyek világnapja. Az iráni Ramszar városában 1971-ben ezen a napon írták alá a vizes élőhelyek védelméről szóló nemzetközi egyezményt. Ez a természetvédelmi államközi megállapodások legrégebbike, mára már 172 ország csatlakozott hozzá.

January 2024

Keszthelyen tartotta kétnapos találkozóját a Gyepvédelmi Tanácsadó Szolgálat. A program célja a szakmai tapasztalatcsere, valamint az eddig elért eredmények kiértékelése volt. A tanácsadók mellett az Agrárminisztérium, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselői is részt vettek a tanácskozáson.

Életének 73. életévében elhunyt dr. Rónai Ferenc Magyar Arany Érdemkereszttel és Bedő Albert Emlékéremmel kitüntetett, Herman Ottó Szellemisége Díjas erdőmérnök. 1979 és 2015 között, közel négy évtizeden át dolgozott erdőmérnök-tanárként, majd intézményvezetőként a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Oldalak