February 2024

A termelői szolgáltatások fejlesztése számos előnnyel jár, hiszen nemcsak kiszámítható bevételforrást jelent a termelőnek, de új attrakciókkal bővül a vidéki turizmus kínálata. Az ehhez szükséges, ágazatokon átívelő stratégiát a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. megbízásából az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ készíti el.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium Agrárszakképzési Főosztályának támogatásával Szakmai szakértői névjegyzéket kíván létrehozni. Jelen pályázati felhívás keretében várja szakértők jelentkezését a társaság Szakmai szakértői névjegyzékébe az agrárszakterületekkel kapcsolatos szakértői feladatok ellátásához.

A vakondot választották 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program szakemberei, amelynek apropóján egész éves eseménysorozattal hívták fel a figyelmet a védett emlősfaj és élőhelye fontosságára, jellemzőire. A kampánynak köszönhetően tavaly a Vadonleső Programban bejelentett minden harmadik észlelés a vakondról szólt.

A természetvédelem jeles napjainak sorában február 2-a a vizes élőhelyek világnapja. Az iráni Ramszar városában 1971-ben ezen a napon írták alá a vizes élőhelyek védelméről szóló nemzetközi egyezményt. Ez a természetvédelmi államközi megállapodások legrégebbike, mára már 172 ország csatlakozott hozzá.

January 2024

Keszthelyen tartotta kétnapos találkozóját a Gyepvédelmi Tanácsadó Szolgálat. A program célja a szakmai tapasztalatcsere, valamint az eddig elért eredmények kiértékelése volt. A tanácsadók mellett az Agrárminisztérium, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselői is részt vettek a tanácskozáson.

Életének 73. életévében elhunyt dr. Rónai Ferenc Magyar Arany Érdemkereszttel és Bedő Albert Emlékéremmel kitüntetett, Herman Ottó Szellemisége Díjas erdőmérnök. 1979 és 2015 között, közel négy évtizeden át dolgozott erdőmérnök-tanárként, majd intézményvezetőként a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. látja el a KAP-hálózat Vidék- és térségfejlesztési Támogató Egységének feladatait – derül ki az agrárminiszter a Nemzeti KAP-hálózatról szóló rendeletéből. A hálózat részeként működő Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat állandó titkársági feladatai is a társaságnál maradnak.

A házi cirmos közeli rokonát, a vadmacskát választották 2024-ben az Év emlősének a Vadonleső Program szakemberei. A programot az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működteti a Magyar Természettudományi Múzeum és a Fővárosi Állat- és Növénykert közreműködésével.

December 2023

Tisztelt Honlaplátogató! Tájékoztatásul közöljük, hogy a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. feladatellátása, illetve az ügyintézés a 2023. december 22-től 2024. január 3-ig tartó ünnepi időszakban szünetel. Amennyiben üzenetet szeretne küldeni, kérjük, megkeresését a [email protected] e-mail címre továbbítsa. Megértésüket köszönjük!

Oldalak