Szeretettel köszöntöm Önt a magam és valamennyi munkatársam nevében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján!

Munkánk fókuszában – az Agrárminisztérium száz százalékos tulajdonában működő nonprofit Kft.-ként – a természetvédelem, a vidékfejlesztés, valamint az agrárszakképzés állnak. Feladatainkat a felelősségteljes gondolkodás jegyében, a 21. század kihívásaira reagálva végezzük.

Az agrárszakképzés területén közel három évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Alapvetően az agrárirányú képzések értékteremtő munkáját segítjük azzal, hogy tankönyveket adunk ki, vizsgatételeket készítünk. Az iskolai rendszerű képzéseken nagyon fontos a korszerű tudásanyag átadása, így igyekszünk a legújabb tudományos és szakmai ismereteket beépíteni a tankönyveinkbe.

A természetvédelem területén kollégáink többek között a biológiai sokféleség megőrzéséért dolgoznak, az idegenhonos inváziós fajok elleni védelemben vesznek részt, valamint a szaktárcával közösen működtetik a 2009-ben indított Vadonleső Programot. A társaság a koordináló kedvezményezettje Magyarország első természetvédelmi témájú LIFE integrált projektjének: a Grassland-HU széles szakmai összefogással a pannon gyepek és kapcsolódó élőhelyek hosszútávú megőrzését célozza. Tevékenységük során olyan átfogó, rendszerszemléletű megközelítési módot igyekeznek kialakítani, ami lehetővé teszi a feladatok integrált ellátását, valamint együttműködések kialakulását az egyes szakterületek között.

2020-ban Nagy István agrárminiszter a társaságot jelölte ki a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat állandó titkársági feladatainak ellátására. A hálózatba eddig 16 ezer szervezet vagy magánszemély regisztrált, alapvető feladata a vidékfejlesztésben érintett kormányzati, önkormányzati és társadalmi szervezetek, magánszemélyek információs és együttműködési hálózatba szervezése, és tevékenységük összehangolása a vidék társadalmi–gazdasági fejlődése, a felzárkóztatás, valamint a támogatási források hatékony felhasználása érdekében.

Hisszük, hogy bolygónk jövőjét csak olyan felnövekvő generációval lehet megalapozni, amely megfelelő információkkal rendelkezik környezetéről és a természetről, ezért kiemelt feladatunknak érezzük az ismeretátadást. Ennek érdekében rendezvényeket, kampányokat szervezünk, valamint több, a témához kapcsolódó eseményen veszünk részt szemléletformáló játékokkal, kiadványokkal és programokkal.

Az eltelt évek eredményeként számtalan színvonalas konferenciát, műhelytalálkozót és kerekasztal-beszélgetést szerveztek kollégáim, számos értékes szakmai és szemléletformáló kiadványt jelentettünk meg.

Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. része a Herman Ottó Konferencia Központ, ahol saját eseményeink mellett partnereink rendezvényeit is időről időre vendégül látjuk. Közel 300 férőhelyes nagytermünk és öt szekciótermünk minden alkalomhoz megfelelő helyszínül szolgál! Várjuk Önt rendezvényeinken, konferenciáinkon, ahol megismerkedhet munkánkkal, a szakma szereplőivel, értesülhet a legújabb trendekről.

Remélem, hogy honlapunkat hasznosnak találja! Kérdéseit, észrevételeit szívesen vesszük a [email protected] e-mail címen annak érdekében, hogy oldalunk naprakész és teljes körű információval fogadhassa a látogatókat.

Bozzay Péter
ügyvezető