Életének 73. életévében elhunyt dr. Rónai Ferenc Magyar Arany Érdemkereszttel és Bedő Albert Emlékéremmel kitüntetett, Herman Ottó Szellemisége Díjas erdőmérnök. 1979 és 2015 között, közel négy évtizeden át dolgozott erdőmérnök-tanárként, majd intézményvezetőként a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Intézményvezetőként foglalkozott oktatási feladatok, vizsgák, versenyek, rendezvények szervezésével és lebonyolításával. Karizmatikus személyisége, vezetői tehetsége, tudományos és szakmai munkája meghatározó az intézmény történetében. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és elődintézményei felkérésére számos szakmai tankönyv szerzője és lektora. Az erdészeti és vadgazdálkodási szakképesítések szóbeli és írásbeli tételeinek készítésében, lektorálásában hosszú évekig részt vett.

Iskolája az alábbi sorokkal búcsúzik dr. Rónai Ferenctől:

„Nehéz dolog akár csak néhány mondatot összeszedni ilyenkor, hiszen mindenki, aki ismerte iskolánk volt igazgatóját, rengeteg eseményt, beszélgetést, történetet forgat át most gondolatai könyvtárában.
Negyed évszázadnyi vezetőtevékenysége alatt mindig büszkén, eredményesen képviselte a Technikumot, a szakmát… és mindezt tette úgy, hogy mindvégig ember maradt.
Neve már rég a nagy erdészek névsorába vésődött. Azt az eszmét, melyet ráhagyományoztak elődeink, mi is igyekszünk tovább vinni, így megőrizve Őt is az örökkévalóságnak!
Az igazi kormányos a kikötőbe ért; mi pedig lelkünkben, tetteinkben hordozzuk őt.
Köszönöm, hogy megismerhettelek, hogy dolgozhattam veled, hogy beszéltél velem, amikor szükségem volt arra.
Nyugodj békében!
Az Erdészeti Technikum minden jelenlegi és volt tanárának, dolgozója nevében búcsúzva:
Sztojkáné Bodor Ildikó, igazgató”

Forrás: Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Országos Erdészeti Egyesület, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása