Gyakran ismételt kérdések
1. Mi az az ETV?
Environmental technology verification, azaz környezettecnológiai hitelesítési rendszer. Célja a környezetvédelmi technológiák támogatása azzal, hogy a technológia fejlesztőinek, gyártóinak és befektetőinek lehetőséget biztosít az innovatív környezetvédelmi technológiák teljesítményének harmadik fél általi hitelesítéséhez.
 
2. Ki végzi a hitelesítést?
A hitelesítést egy a Nemzeti Akkreditációs Hatóság (NAH) által akkreditált és monitorozott harmadik fél, egy úgynevezett Hitelesítő szervezet végzi.
 
3. Ki lehet hitelesítő?
A hitelesítő szervezetek akkreditálásáról a Nemzeti Akkreditációs Hatóság (NAH) honlapján lehet információhoz jutni: www.nah.gov.hu/hirek/337.  Az itt található Általános Hitelesítési Protokoll c. dokumentum II.3.1. pontjában felsorolt feltételeknek kell megfelelni.
 
4. Mit hitelesíthetek?
A hitelesítés technológiák hitelesítésére szolgál. Az EU ETV tesztprogram szerint ezen technológiák: vízkezelés és monitoring, anyagok, hulladékok és erőforrások, energia technológiák. További területek: talaj-és felszín alatti vizek monitorozás és helyreállítása, tisztább termelés és folyamatok, környezetvédelmi technológiák a mezőgazdaságban, légszennyezés nyomon követése és csökkentése.
 
5. Kiknek szól a hitelesítés?
Az új technológiák fejlesztőinek, gyártóinak és befektetőinek.