EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő igénylése
a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és elődszervezetei,
mint vizsgaszervező intézmény által kiadott bizonyítványokhoz

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő eligazodást nyújt a külföldi munkaadók és képzőintézmények részére az OKJ-s szakképesítések között. A bizonyítványnál jóval részletesebb dokumentum alapján könnyebben fogadhatják el külföldön a Magyarországon megszerzett szakképesítést, mert az Europass bizonyítvány-kiegészítő tájékoztatja a munkáltatót a hazai OKJ-s szakképzési rendszerben bekövetkező változásokról és azok kompetenciákat érintő hatásáról, információkat ad a magyar munkavállalók itthon szerzett szakképesítéséről.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. (korábbi nevein: Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet; FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet; VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet; Herman Ottó Intézet) által kiállított bizonyítványokhoz EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő igényelhető.

Az Europass bizonyítvány-kiegészítők online rendszerében, a magyaron kívül angol, német, francia, olasz és spanyol nyelvű dokumentum kiállítására van lehetőség.

A magyar és az angol nyelvű bizonyítvány-kiegészítő ingyenesen kerül kiadásra. A más nyelven kiadott bizonyítvány-kiegészítőért térítési díjat kell fizetni. Ugyanazon szakképesítés különböző nyelvi változataiért külön díj kerül felszámításra.

2022-ben az Europass bizonyítvány-kiegészítő térítési díja 10 000,- Ft, mely összeget a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-00286662-00000017 számú számlájára kell utalni. Az utalás közleményében fel kell tüntetni az igénylő nevét, a szakképesítés azonosító számát és megnevezését és a számlázási címet.

Az igénylés módja:

A www.hermanottointezet.hu honlapról (az agrárszakképzés/Europass bizonyítvány-kiegészítők oldalon) letölthető kitöltött és aláírt igénylőlapot, az Europass bizonyítvány-kiegészítő alapjául szolgáló, a feladó által hitelesített bizonyítványt, valamint az átutalásról szóló bizonylatot szkennelve az [email protected] e-mail címre kell elküldeni.