2024. június 1-én Fuss, Forest! – A nagy vadmacska küldetés néven rendez jótékonysági futóversenyt a Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, az Örökerdő Alapítvánnyal és a CoffeeRun-nal együttműködésben. A jótékonysági futáson gyermekek és felnőttek, hobbi és profi futók, egyénileg és csapatosan is indulhatnak.

A nevezési díjakból befolyó teljes összeget hazánk veszélyeztetett kisragadozója, a vadmacska védelmében indított Vadmacska Fajmegőrzési Program kutatási tevékenységére fordítjuk. A vadmacska családi nap keretében pedig a látogatók ismeretterjesztő és interaktív programokon vehetnek részt.

Minden induló a nevezésével hozzájárul a vadmacska viselkedésének, élőhelyének feltérképezéséhez, vizsgálatához, így válva a fajmentő program részesévé. A verseny folyamán 9 távon mérettethetik meg magukat kicsik és nagyok, családok és egyéni versenyzők.

A Fuss, Forest! jótékonysági futóversenyen résztvevők nevezése ingyenes belépést biztosít a Vadasparkba a futóverseny napján, ahol a látványetetések mellett, különleges programok várják az érdeklődőket. A látogatók és a versenyzők megismerkedhetnek Szilveszterrel és Félix-szel, a park kandúrjaival, és a fajmentő program segítségével sokat tanulhatnak a vadmacskák életéről és a rájuk leselkedő veszélyekről.

A Fuss, Forest! jótékonysági futóversenyre ide kattintva lehet nevezni.

2024. június 1-én azoknak is érdemes a parkba látogatni, akik természetközeli kikapcsolódásra vágynak. A programok során a vadmacska rejtőzködő életmódjával ismerkedhettek meg az érdeklődők, valamint értékes tudással gazdagodhattok a felelős állattartással – különösen a házi macska tartással – kapcsolatban. A látogatók emellett bepillanthatnak a fajmegőrzési program kutatási tevékenységébe, a kameracsapdás felvételek kielemzésébe is.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. standjánál az érdeklődők megismerkedhetnek a Vadonleső Programmal és az év emlősével is, ami idén nem más, mint a vadmacska.

Részletes vadmacska napi program ide kattintva érhető el.

Forrás: Budakeszi Vadaspark
Fotó: Takács András Attila

Cikk megosztása