Ebben a lapszámunkban két témába nyerhetnek betekintést az érdeklődő olvasók. Első cikkünk a történelmi mértékű, úgynevezett „nagy aszály” történetét vizsgálja, következő cikkükben pedig per- és polifluoralkil anyagokat (PFASs) vizsgáltak három féle komposztban.

A 2023. nyári lapszám ide kattintva érhető el.

Első cikkünk a történelmi mértékű, úgynevezett „nagy aszály” történetét vizsgálja és azt, hogy ez hogyan érintette a helybéli gazdákat Békés megyében. A cikkben rávilágítanak az aszály által okozott problémákra, és arra, hogy milyen lépéseket tettek és tesznek a jövőben a gazdák a károk enyhítésére.

Soron következő cikkükben pedig per- és polifluoralkil anyagokat (PFASs) vizsgáltak három féle komposztban. Mik is azok a per- és polifluoralkil anyagok és mi lett a vizsgálat eredménye? Mindezekre választ kaphatsz a Hungarian Agricultural Research legfrissebb lapszámában!

Szeretne kutatási témájában egy angol nyelvű, lektorált, tudományos folyóiratban publikálni? Vegye fel a kapcsolatot a szerkesztőséggel, a [email protected] e-mail címen!

A Hungarian Agricultural Research az MTMT-ben:

https://support.mtmt.hu/journalsearch?mtid=1023109

https://m2.mtmt.hu/api/journal/1023109

Forrás: HAR

Cikk megosztása