Ebben a a lapszámunkban több témába nyerhetnek betekintést az érdeklődő olvasók. Egyebek mellett HYSLPIT és a K-means klaszterelemzés alkalmazásáról olvashatunk, valamint a pálinka cefre komposztjának lehetőségeiről is mélyebb ismereteket szerezhetünk.

A 2023. őszi-téli összevont lapszám ide kattintva érhető el.

Első cikkünkben a HYSLPIT és a K-means klaszterelemzés alkalmazásáról olvashatunk másodlagos szervetlen aeroszolok forrásterületeinek azonosítására a kecskeméti háttérállomáson.

Soron következő cikkünk a katonai tábori konyhakomplexumok és élelmiszer raktárak beltéri levegőminőségének elemzését mutatja be, különös tekintettel a szén-dioxid koncentrációra.

Ezt követő cikkünk a magyarországi pálinkafőzdék környezetvédelmi kihívásaira helyezi a fókuszt. Megvizsgálja, hogy a pálinka cefre komposztja milyen lehetőségeket rejt magában e problémák enyhítésére és a talajminőség javítására a fenntartható mezőgazdaság érdekében.

Ezután az illóolajokról olvashatunk bővebben. Jelen tanulmányban hét aromás növényből kivont illóolajok néhány biológiai aktivitását vizsgálták, beleértve a Toxoplasma gondii tachyzoitákkal szembeni parazitaellenes tulajdonságukat.

Záró cikkünkben pedig a szennyvíz alapú akvakultúra és a tóműtrágyázás kerül összehasonlításra, amelyeknek a gyökerei egészen az ókorig vezethetőek vissza.

Szeretne kutatási témájában egy angol nyelvű, lektorált, tudományos folyóiratban publikálni? Vegye fel a kapcsolatot a szerkesztőséggel, a [email protected] e-mail címen!

A Hungarian Agricultural Research az MTMT-ben:

https://support.mtmt.hu/journalsearch?mtid=1023109

https://m2.mtmt.hu/api/journal/1023109

Forrás: HAR

Cikk megosztása