Helyszín

Monostori Erőd Komárom
Magyarország
47° 44' 20.706" N, 18° 7' 36.1236" E
HU
2013. 06. 30 : 10:00, vasárnap - 2013. 07. 20 : 10:00, szombat

Minden nap reggeltől délután 16:00 óráig (időjárás függvényében) szabadtéri kemencékben sütik a Hagyományok - Ízek - Régiók termékeket szakiskolások, oktatóik irányításával. A bemutató sütések megtekinthetők, szakmai információk a pékektől „kicsalhatók”.
Szakmai tárlatvezetés naponta a Kenyérmúzeumban.
Július 5-én a Kruppa-MagKft. tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje védnökségével megrendezésre kerülő termékkóstolóval egybekötött rendezvényére, "új étkezési növényünk, a Hungaro durumrozs az egészség, fenntarthatóság és jövedelmezőség tükrében" címmel. A részletes programot tartalmazó meghívót lásd a csatolmányban. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs lap letölthető a csatolmányból.

Július 6.: Szakmai nap - A látogatók ezen a napon sütési bemutatókat láthatnak, megtanulhatják a kulcsos kalács (a népi kultúrában esküvőkre sütött sütemény) készítésének módját. Július 13.: Szakmai nap - A látogatók ezen a napon sütési bemutatókat láthatnak, megtanulhatják a fumu (esküvőre és keresztelőre készített baba formájú kalács) készítésének módját. Július 20.: Szakmai nap - A látogatók ezen a napon sütési bemutatókat láthatnak, megtanulhatják a pászka, a kovászatalan kenyér készítésének módját. A résztvevők mindhárom szakmai napon rendhagyó tárlatvezetésen vehetnek részt a Kenyérmúzeumban a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje segítségével, ha megéheznek, akkor pedig kóstolhatnak is a pék remekekből.