Helyszín
Cél, hogy a konyhakertek, gyümölcsösök megművelésének, a hagyományos magyar kert-kultúrának és az azt művelő gazdálkodóknak méltó rangú elismerést vívjunk ki a hobbi és az életvitel szerűen kertészkedők, valamint a fogyasztók körében. A saját előállítású alapanyag szakszerű művelés esetén, a jelentősen "felszabadított" élelmiszer előállítás és forgalmazás lehetőségeinek kiaknázásával a kis-és közepes termelők versenyképességét erősíti, az ő piacra jutásukhoz a rendezvénysorozat közönségtalálkozóin keresztül jelentős segítséget nyújt ország szerte. A termelőknek további, ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk az OMÉK-on és a Ho-HU termelői piacterén, ahol a kóstoltatás lehetőséget nyújt a termelő-fogyasztó kapcsolat kialakítására, és a nagyközönség által legelismertebb termékek közönségdíjban is részesülnek.