A Pannon régió élő öröksége – a NATURA 2000 hálózat

0
Még nincs értékelve

0 Ft6 900 Ft

Szerkesztő: Dr. Varga Zoltán
Szerzők: Dr. Baranyi Tamás, Dr. Bihari Zoltán, Bódis Judit, Dr. Boldogh Sándor, Dr. Boldoghné Szűts Fanni, Csete Sándor, Dr. Lengyel Szabolcs, Magos Gábor, Dr. Magyar Gábor, Dr. Molnár V. Attila, Dr. Németh Attila, Dr. V. Sipos Julianna, Dr. Sramkó Gábor, Tolnay Zsuzsa, Tóth Erika, Újvárosi Antal, Dr. Varga Zoltán Virók Viktor, Viszló Levente
ISBN: 978-963-06-9415-5
Kiadás éve: 2014.
Oldalszám: 337 oldal
Kötészet: cérnafűzött, keménytáblás
Tömeg: 1574 g
Nyomda: Szerif Kiadói Kft.
Ár: 6.900,- Ft

A Pannon biogeográfiai régió, azaz a Kárpát-medence értékeit, biológiai sokféleségét bemutató összefoglaló munka. A szerzőket kettős cél vezette: feleljen meg a mű a modern tudományos igényeknek, de legyen egyben professzionális a cselekvő természetvédelem, mint szakma tekintetében is. Megérthetjük belőle a hazai természetvédelem történéseit, a Natura 2000 hálózat kialakítását, megismerhetjük a Pannon régió tágabb biogeográfiai kapcsolatait, akárcsak védett élőhelytípusait. Azt is megtanulhatjuk, milyen befolyást gyakorol az ember a természetre, ugyanakkor milyen új útjai vannak a természet bölcs használatának. A tartalomhoz méltó a forma is: a fejezeteket művészi akvarellek, csakúgy mint eddig soha nem látott növény- és állatfotóik, tájképek kísérik.

A Pannon régió élő öröksége kivételesen sok ismerettel lát el bennünket, mégis olvasmányos marad. Értékeivel kiemelkedik a természeti kincseinket bemutató hasonló művek sorából. Sok tudást, támpontot nyújthat azoknak, akik a Natura 2000 programban érintettek, de haszonnal forgathatja majd a természetismerők, természetszeretők tábora is.

Megrendelés