A HungAIRy LIFE integrált projektet koordináló Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. – csatlakozva Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatához – szemléletformáló aktivitással vett részt a település autómentes napi programján, amely egyben a tekAIRd körbe! pályázat kampányzáró eseménye is volt.

„A környezettudatos szemléletet, a zöld gondolatot a felnövekvő generációkon keresztül lehet a legjobban elterjeszteni a társadalom légszélesebb köreiben.” – emelte ki Keszthelyi Nikoletta, az Energiaügyi Minisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára Esztergomban. Hozzátette: az autómentes nap felhívja a figyelmet, hogy környezetünk értékeinek, a levegő tisztaságának megőrzése nemcsak kormányzati feladat, azért az önkormányzatok, civil szervezetek és a lakosság is nagyon sokat tud tenni.

Az óvodás és kisiskolás gyerekeket játékos foglalkoztatókkal, szemléletformáló kiadványokkal várták a város főterén a HungAIRy-projekten és a North-HU-Trans LIFE integrált projekten dolgozó szakemberek. A standoknál játékos formában mélyíthették tudásukat a legkisebbek a kerékpáros közlekedés, a komposztálás, valamint az energiahatékonyság témakörében. Az eseményen részt vevő több mint háromszáz gyermek ismereteit bővítették a standoknál lévő játékok. Emellett a közkedvelt kabalafigurával, Sünivel is rengeteg mókás pillanatot élhettek át a gyermekek.

Az esztergomi kerékpáros egyesület, az Esztergomi Küllőszaggatók pedig további aktív-mozgásos feladatokkal, kerékpár- és futóversennyel várta az érdeklődő óvodásokat és kisiskolásokat.

Az eseményhez csatlakozott még a szlovákiai populair csapata is, ezzel erősítve a LIFE projektek közötti kapcsolatot, valamint a nemzetközi tapasztalatcserét.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása